“Спіраль смерті”: Рада візьметься за “покращення” життя українців, значним підвищенням податків

Державному бюджету України загрожує серйозний дефіцит. Уряд розглядає підвищення податків, як можливість покрити дефіцит бюджету.

Перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк зазначив, що параметри підвищення військового збору та ПДВ будуть відомі після червня.

“Остаточні параметри будуть відомі після червня. Те, що не вистачатиме грошей, я говорив із вересня минулого року, коли побачив бюджет”, – розповів нардеп в інтерв’ю виданню NV.

Водночас він зазначив, що очікуваний розрив бюджету був на рівні 400 мільярдів гривень, але через збільшення видатків на мобілізацію, зброю, а також через інфляцію, ця цифра може сягнути 720 мільярдів.

За словами народного обранця, активна робота над цим питанням може початися в липні.

“Навіть якщо податки буде ухвалено в серпні, у що я не вірю, у нас залишиться лише чотири місяці, щоб закрити бюджетну дірку”, – підкреслив Железняк.

При цьому він нагадав, що дефіцит мав покриватися за рахунок ефективності адміністрування – ліквідації нелегального ринку тютюну, алкоголю, палива, ігрового бізнесу та інше.

“Якби закрити дірки, можна було б знайти більшу частину цих грошей. Або за рахунок підвищення податків. Більше варіантів немає”, – вказав нардеп.

Також він пояснив, що друкувати гроші не варіант, адже це є порушення домовленостей з МВФ і це “спіраль смерті”. А значне підвищення податків, де масово закриваються бізнеси через війну, “спіраль катастрофи” нардепи не бачать. Ну що ж, час, як то кажуть, усіх розсудить.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

11 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

13 хв. ago

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

20 хв. ago

Вчені розгадали секрет привабливості картини “Дівчина з перловою сережкою”

Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…

28 хв. ago

Україна перейшла до повільного відступу: NYT описала ситуацію на фронті

В умовах значної чисельної переваги ворога Україна змушена вдаватися до тактики повільного відступу із запеклими боями,…

30 хв. ago

Світло знову продають по 2,64 грн за кВт, але не для всіх: кому пощастило

З 1 жовтня тариф на електроенергію знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год.…

37 хв. ago