“Спіраль смерті”: Рада візьметься за “покращення” життя українців, значним підвищенням податків

Державному бюджету України загрожує серйозний дефіцит. Уряд розглядає підвищення податків, як можливість покрити дефіцит бюджету.

Перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк зазначив, що параметри підвищення військового збору та ПДВ будуть відомі після червня.

“Остаточні параметри будуть відомі після червня. Те, що не вистачатиме грошей, я говорив із вересня минулого року, коли побачив бюджет”, – розповів нардеп в інтерв’ю виданню NV.

Водночас він зазначив, що очікуваний розрив бюджету був на рівні 400 мільярдів гривень, але через збільшення видатків на мобілізацію, зброю, а також через інфляцію, ця цифра може сягнути 720 мільярдів.

За словами народного обранця, активна робота над цим питанням може початися в липні.

“Навіть якщо податки буде ухвалено в серпні, у що я не вірю, у нас залишиться лише чотири місяці, щоб закрити бюджетну дірку”, – підкреслив Железняк.

При цьому він нагадав, що дефіцит мав покриватися за рахунок ефективності адміністрування – ліквідації нелегального ринку тютюну, алкоголю, палива, ігрового бізнесу та інше.

“Якби закрити дірки, можна було б знайти більшу частину цих грошей. Або за рахунок підвищення податків. Більше варіантів немає”, – вказав нардеп.

Також він пояснив, що друкувати гроші не варіант, адже це є порушення домовленостей з МВФ і це “спіраль смерті”. А значне підвищення податків, де масово закриваються бізнеси через війну, “спіраль катастрофи” нардепи не бачать. Ну що ж, час, як то кажуть, усіх розсудить.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як не погладшати під час відпустки: 7 ефективних порад від дієтологів

Набір ваги під час відпустки не є неминучим. Досить дотримуватися простих рекомендацій, щоб контролювати споживання…

5 хв. ago

Безугла пояснила, чому почала “війну з генералітетом” та що не так із Сирським

Народна депутатка Мар’яна Безугла готує звернення на чинного очільника Збройних сил України Олександра Сирського та колишнього головнокомандувача…

8 хв. ago

Щоб не залишитись без машини чи квартири: як дізнатися, чи є у вас прихований штраф від ТЦК

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. За цей час хтось…

10 хв. ago

Принц Гаррі опинився у центрі скандалу: громадськість виступила проти присудження монарху нагороди

Британський принц Гаррі, який намагається помиритися з королівською сім’єю, опинився у центрі нового скандалу. Громадськість у…

17 хв. ago

Подвійний цінник на комуналку: чому українців знову почали лякати космічними платіжками

Українців лякають космічними платіжками. Невтішні прогнози про зростання комунальних тарифів вже найближчим часом з‘явилися після…

18 хв. ago

Співачка Валерія разом з чоловіком Йосипом Пригожиним, які підтримали війну в Україні, покинули РФ

Російська співачка Валерія та її чоловік, продюсер Йосип Пригожин, покинули Російську федерацію та виїхали за…

25 хв. ago