Categories: Економіка

РФ придумала схему обходу санкцій для продажу СПГ: Reuters з’ясувало, як вона працює

Танкер, пов’язаний із підсанкційним російським “Арктик СПГ 2”, помічений під час перевантаження свого вантажу на інше судно. Така ситуація свідчить про те, що Москві вдається продовжувати експорт всупереч санкціям.

Видання Reuters пише, що судно Pioneer здійснило перевантаження на танкер New Energy під прапором Палау, що належить ОАЕ і керований Індією, на північ від Суецького каналу.

Перевантаження з судна на судно зазвичай дає змогу перевантажувати СПГ з дорогих танкерів льодового класу на дешевші газовози, але також може використовуватися для ускладнення відстеження вантажів. Хоча деякі країни, зокрема Індія, продовжують купувати російські енергоносії, незважаючи на західні санкції, вони остерігаються афішувати цей факт, щоб уникнути дипломатичної напруженості.

Зазначається, що Pioneer і Asya Energy увійшли в російські води наприкінці липня і застосували низку “обманних методів судноплавства”, таких як відключення автоматичної ідентифікаційної системи. У повідомленні йдеться, що Pioneer завантажувала ЗПГ із заводу “Арктик ЗПГ 2” з 1 по 3 серпня.

За даними Держдепартаменту США, судно Asya Energy також було зафіксоване на комерційних супутникових знімках під час завантаження СПГ із терміналу “Ранкове” на заводі “Арктик СПГ 2” у період із 9 до 11 серпня.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

9 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

24 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

39 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

54 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago