Categories: Економіка

В Україні відкрили нову газову свердловину на 250 тис. кубометрів за добу

У перші дні 2024 року компанія “Укргазвидобування”, яка є дочірнім підприємством НАК “Нафтогаз”, запустила в роботу високодебітну розвідувальну свердловину. Її потужність становить 250 тисяч кубометрів газу за добу

Про це йдеться в повідомленні пресслужби “Нафтогазу”.

У компанії кажуть, що це вже десята за рахунком свердловина, із якої вдається видобувати такі високі обсяги газу. Перед запуском видобутку на родовищі провели 3D-сейсмічні дослідження, щоб визначитися з оптимальними точками для буріння. Повідомляється також, що проєктна глибина свердловини становить 3950 метрів.

“Десять розвідувальних свердловин доповнили картину геологічної інформації, і вже цьогоріч ми плануємо розпочати експлуатаційне буріння”, — розповів виконувач обов’язків гендиректора “Укргазвидобування” Олег Толмачов.

За підсумками 2023 року “Укргазвидобуванню” вдалося збільшити добовий дебіт на 11%. Ба більше, компанія досягла найбільшого добового дебіту з квітня 2019 року.

Видобуток газу в Україні: деталі

У 2023 році в Україні видобули понад 1 мільярд кубометрів газу. За інформацією компанії “Нафтогаз”, ресурс видобували на нових свердловинах. У “Нафтогазі” запевняють, що це найкращий результат річного видобутку з нових свердловин із 2002 року.

Загалом же за підсумками минулого року зусиллями фахівців компанії “Укргазвидобування” в експлуатацію було введено 86 нових свердловин. Із них 24 — з початковим дебітом понад 100 тисяч кубометрів за добу.

Водночас міністр енергетики Герман Галущенко вважає, що Україні під силу самостійно забезпечувати себе природним газом із 2024 року. Але все залежатиме від зовнішніх чинників, зокрема розвитку економіки країни загалом.

“Важливо розуміти, що наше споживання різко скоротилося. Багато чого залежатиме від того, як розвиватиметься галузь і економіка. Сьогодні є зростання виробництва, потенціал для збільшення є, і це реальний потенціал”, — розповів міністр.

Ольга Степанова

Recent Posts

Орбан зняв кумедне відео про свою подорож до Києва: кадри нагадують голлівудський фільм

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який тільки 2 липня приїжджав до Києва з місією змусити Київ…

1 хв. ago

За парти з 1 серпня: вже названо області, де школи розпочнуть навчальний рік з літа

Деякі школи України вже визначилися з датою початку нового навчального року 2024-2025, а керівництво навчальних закладів у…

16 хв. ago

Українці масово закривають ФОП: зростання показника склало 54%

В Україні намітилася небезпечна тенденція у малому та середньому бізнесі. Громадяни масово почали припиняти свій…

19 хв. ago

50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу: скільки ще не вистачає

В Україні до кінця року планують мобілізувати 200 тисяч чоловіків. За даними німецького видання WELT,…

26 хв. ago

“Рішалово” на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку головного судового експерта

НАБУ повідомило про підозру в кримінальному провадженні щодо торгівлі керівними посадами в структурі Державної митної…

31 хв. ago

Українські біженці масово відмовляються від повернення в Україну після війни – опитування

Все більше українських біженців, які знайшли прихисток у Німеччині після російського вторгнення два роки тому, вирішують залишитися…

36 хв. ago