Categories: Економіка

Готовий на 80%: стало відомо, коли завершать будівництво заводу Baykar під Києвом

Турецький виробник безпілотників Baykar завершив будівництво заводу під Києвом уже на 80%. Підприємство має бути готове до роботи у 2025 році.

“Ми вже на 80% завершили будівництво і замовляємо обладнання. Дата виробництва буде визначатися ходом війни, але завод буде готовий у серпні 2025 року”, – заявив у коментарі Reuters директор компанії Baykar Халюк Байрактар.

Очікується, що завод вироблятиме безпілотники Bayraktar TB2 або його важчий варіант TB3, здатний нести більше навантаження. 

Заводи з виробництва зброї в Україні

У вересні 2024 року президент України Володимир Зеленський повідомляв, що на тлі затримок поставок військової допомоги від західних союзників, Україна почне виробництво власної зброї під землею. Ідею нарощування Україною власного виробництва зброї схвалив і міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі в Рамштайні. 

У липні ж повідомлялося, що світовий оборонний гігант Rheinmetall отримав своє перше важливе замовлення від українського уряду на будівництво заводу боєприпасів в Україні. Воно передбачає повне технічне оснащення заводу аж до введення в експлуатацію.

А в черні стало відомо, що німецька збройова компанія Rheinmetall відкрила завод у західній частині України. На цьому заводі ремонтують бойові танки Leopard 1 і БМП Marder. Його місце розташування тримають у таємниці. 

Романчук Микола

Recent Posts

Путін заявив, що отримав від України “секретну пропозицію”

Російський диктатор Путін заявив, що на вересневій Генасамблеї ООН у Нью-Йорку представник Туреччини отримав від України пропозицію…

6 хв. ago

“Боюсь навіть сказати”: Лукашенко пригрозив Росії війною у разі спроби анексувати Білорусь

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що в "високих колах" Росії є ті, хто прагне приєднати Білорусь. Однак,…

15 хв. ago

Повне ліжко доларів у голови МСЕК. Директор НАБУ озвучив, хто має понести покарання

Відповідальність за ймовірний корупційний злочин голови медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), депутатки Хмельницької обласної ради Тетяни…

23 хв. ago

Молодший брат Вакарчука був на службі у Львівському обласному ТЦК

Молодший брат вокаліста гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука Олег вважався у Львівському обласному ТЦК на…

31 хв. ago

Їжа, яка допоможе схуднути: раціон, який має допомогти уникнути переїдання

Насправді щоб підтримувати форму, вам не потрібно використовувати всі програми для схуднення або рахувати кожну…

32 хв. ago

Майже третина американців чекає на громадянську війну після виборів президента країни

Майже третина американців чекають на громадянську війну після виборів президента країни, пише журнал Time з…

40 хв. ago