Чергова диверсія з українським зерном у Польщі: невідомі висипали з вагонів кукурудзу

Польські фермери 25 лютого повідомили про нову масштабну диверсію з українським збіжжям. Щонайменше з 8 вагонів висипали українське зерно.

Про це повідомило Міністерство відновлення України.

Цей інцидент трапився на залізниці у селі Котомеж Бидґозького повіту Куявсько-Поморського воєводства у Польщі. У цих вагонах були зерна кукурудзи.

Україна заявила про пошкодження 160 тонн зерна

У Міністерстві відновлення України зазначили, що новий акт вандалізму стався вночі з 24 на 25 лютого – була розсипана українська агропродукція з 8 напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

Українська сторона сумлінно виконує свої зобов’язання і згідно з домовленостями з польським урядом не експортує деякі види агропродукції на територію Польщі. Це підтверджено на офіційному рівні – ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – не залишається там, – заявили у міністерстві.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. Четвертий випадок безкарності й безвідповідальності.

Польські фермери повідомляли про диверсію з зерном

Першими про інцидент із кукурудзою о 10:47 повідомила група “Страйк фермерів, Свецький повіт” у фейсбуці. Далі цю інформацію підтвердили в групі фермерського господарства Ojdana, що належить фермеру Губерту Ойдані.

Цей поляк балотувався на останніх парламентських виборах від проросійської партії “Конфедерація” і відомий своїми українофобськими заявами.

Пізніше дописи про розсипане збіжжя поширило проросійське польське онлайн-телебачення MIR, опублікувавши коротке відео про це.

Крім того, відео з диверсією з українським зерном поширив і член проросійської партії “Конфедерація”. Кадри чоловік супроводив знущальним дописом і коментарями.

На цих відео можна побачити, що зерно висипане щонайменше із 8 вагонів. Далі питання саботажу, пов’язаного з українським зерном, привернуло увагу фермерів та їхніх прихильників. Чимало людей у соціальних мережах саркастично припускали, що “механізм закриття вагонів зламався”, тоді як інші відкрито висловлювали задоволення з приводу того, що розсипана кукурудза має українське походження.

У коментарі виданню Express Bydgoski речниця Бидгощського міського відділу поліції Лідія Ковальська повідомила, що поліція отримала інформацію про інцидент на колії о 9:00 ранку. Там наразі ведеться розслідування щодо диверсії з зерном.

Ольга Степанова

Recent Posts

Названо продукти та напої, що провокують набряки ніг

Набряк ніг, щиколоток і ступнів - це стан, який виникає, коли в тканинах накопичується рідина.…

5 хв. ago

“Технократ, який бере під контроль військові зусилля Путіна”: NYT про нового главу МО РФ

За понад два роки війни проти України президент Росії Володимир Путін виявив, що технократи, яких він зібрав…

13 хв. ago

Населених планет набагато більше, ніж вважалося раніше: нове дослідження вчених

Умови, що сприяють появі життя, існують і за межами зони населеності. Таким чином позаземне життя…

25 хв. ago

Беріть обов’язково з собою усі довідки: чоловіків попередили – є лише 4 дні

Згідно із законом про мобілізацію, встановлений термін проходження ВЛК складає 4 дні. Проте за необхідності цей термін…

33 хв. ago

У Фінляндії продали на аукціоні велосипеди мігрантів РФ, які ті кинули біля кордону (фото)

Митниця у Фінляндії провела аукціон, на який було виставлено 100 велосипедів, що належали російським мігрантам.…

44 хв. ago

Авіакатастрофа із президентом Ірану: чи вижив Раїсі після падіння гелікоптера

Іранські ЗМІ повідомляли, що президент їхньої країни Ебрагім Раїси вижив після “жорсткої посадки” гелікоптера, на борту…

52 хв. ago