Categories: Економіка

Rheinmetall збудує в Україні завод боєприпасів: Київ зробив офіційне замовлення

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав від українського уряду замовлення на будівництво заводу боєприпасів. Цей проєкт анонсували в лютому 2024 року. Його реалізація розпочнеться в короткостроковій перспективі.

Про це повідомила пресслужба Rheinmetall. Точна вартість угоди компанія не вказує, втім Rheinmetall описує суму як “low three-digit million euro” (тобто йдеться про понад 100 млн євро).

Виробництво боєприпасів почнеться протягом двох років. Підприємство має виробляти артилерійські снаряди калібру 155 мм, в тому числі й метальні заряди. Точні обсяги виробництва не уточнюються, але це буде “шестизначне число”, тобто не менше ніж 100 000 боєприпасів на рік.

“Ми втілюємо слова у життя і разом з нашим партнером створимо український центр виробництва боєприпасів. Замовлення підкреслює довіру до досвіду та виробничих потужностей Rheinmetall. Ми вдячні за можливість підтримати країну в її реіндустріалізації та зміцненні обороноздатності”, – заявив Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall AG.

Зараз в Україні готують необхідну інфраструктуру. Незабаром мають створити спільне підприємство між Rheinmetall та українською державною компанією, яке керуватиме заводом боєприпасів.

Співпраця України та Rheinmetall

В Україні 10 червня запрацював перший спільний проєкт української державної компанії “Укроборонпром” та німецького концерну Rheinmetall – цех з ремонту та виробництва бронетехніки.

Відкриття нового цеху дозволить швидше ремонтувати іноземну техніку. Водночас у перспективі в цеху вироблятимуть нові зразки броньованої техніки.

Раніше генеральний директор німецького військового концерну Rheinmetall, Армін Паппергер, оголосив про свої плани створити в Україні щонайменше чотири заводи по виробництву озброєння. Як писали журналісти, війна в Україні стимулювала німецьку збройову промисловість, оскільки країни прагнуть переозброїтися перед обличчям зростаючої загрози з боку Росії, а стрімке зростання попиту торік вивело Rheinmetall в індекс “блакитних фішок” DAX.

Нагадаємо, Росія намагалась убити гендиректора німецького виробника зброї Rheinmetall, щоб послабити підтримку України з боку німецької оборонної промисловості. Незадовго до цього стало відомо, що Україна отримає від Rheinmetall прототипи артилерійських снарядів дальністю 100 км.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

40 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

41 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

43 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

53 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

55 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

56 хв. ago