Categories: Економіка

Зеленський відвідав Скрентонський завод боєприпасів у США (фото)

Президент України Володимир Зеленський розпочав свій офіційний візит до Сполучених Штатів Америки з відвідання Скрентонського армійського боєприпасного заводу, що знаходиться в штаті Пенсильванія. Це підприємство відіграє ключову роль у виробництві боєприпасів для артилерії та мінометів, зокрема снарядів калібру 155 мм, які є вкрай необхідними для України в умовах триваючої війни з Росією. Про це повідомив Офіс Президента.

Як зазначається, виробничі потужності заводу нині повністю завантажені задля забезпечення потреб українських Збройних Сил, і їх суттєво збільшили впродовж останнього року.

Під час візиту Володимир Зеленський мав можливість ознайомитися з повним циклом виробництва снарядів, а також поспілкувався з керівництвом і працівниками підприємства.

Він висловив свою вдячність за допомогу і підкреслив важливість безперебійного постачання оборонної підтримки. Президент України також зазначив, що Сполучені Штати залишаються основними партнерами України з самого початку повномасштабного вторгнення Росії, і висловив надію на продовження співпраці в майбутньому.

«Для нас велика честь розпочати візит до Сполучених Штатів саме тут, у Скренто́ні, на цьому важливому заводі. Ми дуже цінуємо партнерство з США, яке триває з перших днів війни. Особлива подяка Президенту Байдену, Конгресу та всім американцям, які підтримують Україну у важкий час», – заявив Зеленський.

Однією з ключових тем обговорення стало питання можливого початку спільного виробництва озброєння на території України.

Президент Зеленський підкреслив важливість залучення американських інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс (ОПК), що сприятиме розвитку оборонної інфраструктури країни та підвищенню її обороноздатності. Також під час зустрічі було відзначено, що на цьому й інших американських заводах уже суттєво наростили виробничі потужності, і процес їхнього розширення триватиме й надалі.

Зеленський особисто подякував працівникам заводу, серед яких близько 400 людей, які щоденно працюють над виготовленням критично важливих боєприпасів. 

«Ви врятували мільйони українців своєю працею. Від себе й від усього українського народу хочу висловити щиру вдячність за вашу допомогу у протистоянні російській агресії», – сказав Глава держави.

Візит Зеленського до Сполучених Штатів також передбачає зустрічі з політичними лідерами країни, включно з Президентом Джо Байденом та представниками Конгресу, де буде обговорено питання подальшої військової та економічної підтримки України.

Романчук Микола

Recent Posts

Кратер 62 метри завширшки: аналітик показав знімки після невдалого запуску ракети “Сармат”

У мережі з'явилися нові супутникові знімки невдалого запуску ракети "Сармат", якою Росія намагалася залякати весь світ.…

5 хв. ago

Зовсім не романтично. Залицяння акул уперше зняли на відео: замість букета відкушені зябра

Океан вкриває понад 70% поверхні планети і є домівкою для неймовірної кількості тварин, серед них і…

14 хв. ago

Хто з українців може тимчасово не мати права на пенсію: деталі

Не всі громадяни України мають право на отримання пенсійних виплат. Для виходу на пенсію за віком…

33 хв. ago

Туреччина зробила ще один крок на шляху незалежності від газу та нафти з Росії

У Туреччину відбуксирували першу плавучу добувну платформу для роботи на великому родовищі газу «Сакар'я» у…

42 хв. ago

Повітряні кулі зі сміттям довели Південну Корею до сказу: країна сипле серйозними погрозами

Південна Корея попередила сусідню КНДР про можливі військові дії в тому випадку, якщо Пхеньян продовжить запускати…

50 хв. ago

Заробили понад три млн грн. У Тернополі затримано чоловіків, які переправляли ухилянтів за кордон

У Тернополі правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке за $10 тис. переправляло чоловіків у Молдову. Про…

57 хв. ago