Categories: Економіка

Найбільш засекречена й одна з найбільших нафтових компаній РФ стала збитковою

Одна з найбільших і найзагадковіша нафтова компанія Росії “Сургутнефтегаз” отримала величезний збиток. Керівництво компанії засекретило фінансову звітність.

Видання The Moscow Times пише, що “Сургутнефтегаз” оприлюднила лише виручку, собівартість продажів, комерційні та управлінські витрати, а також доходи від “дочірніх” підприємств. Під грифом секретно опинилися наявні в компанії довгострокові та короткострокові позики, обсяг активів, запаси готівки та навіть статутний капітал.

Зазначається, що з оприлюдненої інформації випливає, що чистий прибуток компанії за півроку впав у 6 разів, до 139,9 млрд рублів, а прибуток до оподаткування становив 168,7 млрд рублів, і він також знизився вшестеро.

Варто зазначити, що “Сургутнефтегаз”, яка видобуває кожен десятий барель у Росії, десятиліттями приховує своїх власників. При цьому компанія роками збирала на рахунках валюту, нікуди не інвестуючи кошти. Таким чином, до початку повномасштабної війни РФ проти України “Сургутнефтегаз” мав у резервах близько 50 мільярдів доларів, що можна порівняти із золотовалютними резервами деяких країн.

Варто зазначити, що “Сургутнефтегаз” – четверта за обсягами видобутку та перша за обсягом готівки на рахунках нафтова компанія Російської Федерації.

Газпром уперше став збитковим – що відомо

2 травня стало відомо, що контрольований державою газовий гігант Росії “Газпром” повідомив про свій перший чистий збиток з 1999 року через скорочення постачань до Європи і зниження цін на паливо.

Згідно зі звітом про прибутки та збитки, група “Газпром”, до якої також входять нафтові та енергетичні підприємства, торік оголосила про збиток у розмірі 629 мільярдів рублів (6,84 мільярда доларів) порівняно з чистим прибутком у 1,23 трильйона рублів у 2022 році).

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка переспала з 20 одруженими чоловіками, щоб дізнатися причину, чому її коханий зраджував

56-річна британка зізналася, що зайнялася сексом з понад 20 одруженими чоловіками після зради свого коханого.…

2 години ago

У Польщі у ліжку знайшли мертвим 29-річного чоловіка: поруч спав священник у костюмі кролика

У Польщі спалахнув скандал через смерть 29-річного чоловіка у будинку священника.  Про це пише польське видання wprost.pl Польське…

2 години ago

70% населення світу невдовзі зіткнеться із сильними стихійними явищами: попередження вчених

Науковці попереджають, що екстремальні зливи та спекотні температури стануть більш поширеним явищем у наступні два…

2 години ago

“Не повинні субсидувати непокору”: глава МЗС Польщі закликав ЄС скасувати виплати українським біженцям

Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати українським біженцям. На його думку, допомоги створюють перешкоди для…

2 години ago

Робот сприйняв працівника як загрозу: перші люди вбиті штучним інтелектом

Взимку 1979 року 25-річний працівник ливарного заводу Роберт Вільямс став першою в історії людиною, яку вбив…

2 години ago

ДТП за участі нардепа Копитіна: у справі виринули неочікувані деталі

Народний депутат Ігор Копитін, який наприкінці серпня втрапив у ДТП, має посвідчення Головного управління розвідки Міноборони та водія-військовослужбовця.…

2 години ago