Categories: Економіка

Російські шахтарі оголосили голодування через невиплату зарплат

У Кемеровській області співробітники шахти «Інская» оголосили голодування через невиплату зарплат і розбили намети поруч з адміністративною будівлею підприємства. Про це повідомляє The Moscow Times.

Голодування росіяни вирішили оголосити після зустрічі з власником шахти Денисом Немикіним, на якій були присутні представники уряду регіону, прокуратури, Ростехнагляду і МНС. Директор підприємства Роман Фідлер повідомив, що шахтарям не платять останні чотири місяці. Загалом заборгованість перед 382 працівниками становить 46 млн руб. Також у шахти великі борги по воді та електроенергії, немає коштів на забезпечення вимог промислової безпеки.

Власник шахти Немикін заявив, що наразі постачальники повністю розрахувалися за вугілля, а поточні борги підприємства разом із зарплатами і податками досягли 1,2 млрд руб. Власник шахти визнав, що вина за це лежить на ньому. «Я розумію, що не забезпечив штат, комплектність, ремонтний фонд», – каже він.

Власник шахти наголосив, що в лаві залишилося приблизно 300 тис. тонн вугілля і закликав гірників його добути. Він також пообіцяв протягом тижня погасити частину заборгованості із зарплати. У відповідь на це Фідлер нагадав власнику, що просто вийти і видобути залишок вугілля не вдасться, оскільки техніка і шахтні механізми мають критичний відсоток зносу.

Голодування шахтарів триватиме до повного погашення заборгованості із зарплати. Слідчий комітет РФ вже порушив кримінальну справу за статтею про невиплату заробітної плати.

Романчук Микола

Recent Posts

Повістки поштою: хто і як вирішує, кого відправити на фронт

Українці, які підпадають під мобілізацію, починають отримувати повістки не тільки через військкомати, але й поштою.…

4 хв. ago

Спікер у центрі скандалу: Стефанчук відповідає на звинувачення у “родинних зв’язках” із Крупою

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спростував чутки, які з’явилися у ЗМІ про можливий родинний…

11 хв. ago

Ердоган змінює курс? Туреччина таємно зупинила постачання військових товарів до РФ

Туреччина, як виявилося, таємно припинила експорт американських товарів військового призначення до Росії після попереджень з…

19 хв. ago

Мерзнете, бо батареї холодні? Ось топ-5 пристроїв, які врятують вас від дубака

Опалювальний сезон іще не розпочався, а температура у вашій квартирі вже не надихає? Не хвилюйтесь…

37 хв. ago

Ціни на житло у Німеччині: скільки треба грошей, щоб купити квартиру чи будинок

Ціни на житло у великих містах Німеччини продовжують демонструвати динаміку, яку уважно відслідковують як місцеві…

49 хв. ago

Дрон влетів у спальню: з’явилися заборонені кадри резиденції Нетаньяху після атаки

Ізраїльські ЗМІ оприлюднили шокуючі кадри резиденції прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху у Кесарії після того, як…

60 хв. ago