Categories: Економіка

Росія змінила мету атак по енергосистемі України – Кубраков

Російські військові продовжують атакувати енергетичну систему нашої держави. Втім, Олександр Кубраков зауважив, що у загарбників нова мета.

Її він окреслив на круглому столі на Мюнхенській конференції з безпеки, присвяченому відновленню України. Віцепрем’єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зауважив, що цьогоріч ворог не прагне заморозити українців.

Нещодавні напади на наш енергетичний сектор довели, що росіяни намагаються ставити іншу мету просто зараз. Якщо минулого року вони намагалися заморозити мільйони українців взимку, то цього разу вони намагаються зруйнувати нашу економіку. Вони намагаються відключити від енергосистеми наші ключові промислові регіони, – зауважив Кубраков.

За його словами, це точно нова мета російських атак по енергетичній інфраструктурі нашої держави. Водночас він назвав і хорошу новину. Вона полягає в тому, що Україна спільно з партнерами “провели хорошу домашню роботу”. Мовиться про:

  • постачання автотрансформаторів,
  • електрогенераторів,
  • спорудження захисних споруд,
  • імпорт електроенергії,
  • а також постачання систем і засобів ППО.

“Цієї зими ми набагато сильніші, попри всі ці проблеми й атаки”, – констатував віцепрем’єр.

Олександр Кубраков водночас додав, що наразі не йдеться про те, що наша держава здатна обороняти всі свої енергогенерувальні потужності та мережі. Тому, наголосив він, роботу над їхнім захистом необхідно вести надалі.

За словами міністра, енергетика – сектор, який потрібно на постійній основі відновлювати. І робити це без очікування, коли завершиться війна. Для цього слід використовувати та тимчасові рішення. Якщо ж цього не буде, то нормальна робота економіки неможлива.

 

 

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

13 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

22 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

29 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

34 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

41 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

51 хв. ago