Categories: Економіка

Туреччина обклала Росію додатковими митами на сталь

Туреччина вирішила боляче вдарити по імортерам сталі з Росії, а також її вічним союзникам Китаю та Індії і підвищити мита. Про це пише Anadolu Ajansı.

Анкара ввела антидемпінгові мита на імпорт гарячекатаної плоскої сталі від найбільших виробників Росії, Китаю, Індії та Японії. Міністерство торгівлі Туреччини повідомило, що провело аналіз відповідних угод і дійшло висновку, що ціноутворення негативно впливає на інтереси місцевої промисловості та виробників. 

Заходи, введені міністерством, торкаються майже всієї номенклатури гарячекатаної плоскої сталі. Щодо Росії додаткові тарифи застосовуватимуться до імпорту сталі Магнітогорського металургійного комбінату (6,1% від митної вартості CIF, Cost insurance and freight), Новолипецької сталі (6,1%) та інших виробників, зокрема «Сєвєрсталі» (9% ).

Цікаво, що мита отримала не лише країна-агресорка, а й інші. Так, на всіх експортерів з Японії накладено додаткове антидемпінгове мито в 9%. Для індійської Tata steel ввели мито 6,1%. Найбільші мита запроваджені щодо майже десятка великих виробників сталі з Китаю. Імпорт їхньої продукції оподатковуватиметься додатковими зборами у розмірі від 15,42% до 43,3%. «Ухвалено рішення застосувати суворі антидемпінгові заходи для імпорту за списком відповідної продукції», – зазначили у Мінторгу Туреччини.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати на війну: є декілька категорій

В Україні колишніх співробітників силових структур, які вже спокійно насолоджувалися своєю пенсією, можуть мобілізувати до…

2 хв. ago

Третина українських компаній може сховатися в тінь через нові податки

Коли український бізнес і так на межі виживання, держава вирішує підняти податки. Логічно? Не зовсім.…

20 хв. ago

Ненавидів “х**лів”: посадовець “Укренерго” “зливав” дані про наслідки обстрілів

В Україні викрили посадовця НЕК "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини РФ. Деталями 16 жовтня поділилась пресслужба Служби безпеки…

31 хв. ago

Жінки пішли в наступ: у Закарпатті розтрощили бус ТЦК і закидали камінням

Закарпаття знову в центрі уваги, і цього разу не через мальовничі краєвиди. У селі Великі…

35 хв. ago

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера…

49 хв. ago

Верховна Рада має намір саджати українців за соціальні мережі

Верховна Рада України вирішила серйозно взятися за користувачів, які відчули себе "мисливцями" в мережі. До…

57 хв. ago