Categories: Економіка

Перше у світі “водневе” місто вироблятиме 600 т “зеленої” енергії на день

Саудівська Аравія побудує своє власне Водневе місто: цей острівець технологій вироблятиме до 600 тонн зеленої енергії. Над проєктом Neom ACWA Power, американська компанія Air Products і промоутери проєкту Neom Future City, повідомляє EcoNews.

Саудівська Аравія побудує електростанцію вартістю $8,4 млрд у рамках свого мегапроєкту Neom. Вона зводить те, що може стати однією з найбільших у світі електростанцій відновлюваної енергії. Метою є розробка одного з найбільших у світі проєктів відновлюваної енергії, щоб допомогти Саудівській Аравії перейти від нафти до “зеленої” енергії. На додаток до цього є план із забезпечення енергією всіх міст, включених до проєкту Neom.

Як пояснив Девід Едмонсон, генеральний директор NGHC, будівництво проєкту почалося в березні 2023 року. До кінця минулого року складальний цех був практично готовий. Уже зводяться два резервуари для аміаку ємністю 70 000 т, і все, що залишилося, за словами Едмонсона, — це перші електролізери, які будуть створені німецькою компанією Thyssenkrupp Nucera.

Експерти зазначають, що після завершення будівництва цей завод зможе виробляти 600 т “зеленого” водню на день. Його використовуватимуть для виробництва близько 1,2 млн т рідкого аміаку на рік. Ба більше, вже підписано контракт, за яким зможе розраховувати на повну продуктивність протягом наступних 30 років.

Мета полягає в тому, щоб виробляти 4 ГВт відновлюваної енергії, щоб допомогти виробляти до 600 т “зеленого” водню на день. Цей мегапроєкт уже досяг 8,4 млрд, необхідних для його будівництва, і може бути виставлений на продаж до кінця 2026 року. Neom Green Hydrogen Company (NGHC) — це спільне підприємство, у якому беруть участь саудівська компанія ACWA Power, американська компанія Air Products і промоутери проєкту Neom Future City (NHC) на чолі з Мохаммедом бін Салманом.

Один із секретів успіху водню — його універсальність. Його можна використовувати в широкому спектрі застосувань. “Я вважаю, що у нього є потенціал замінити все викопне паливо”, — сказав одного разу журналу Science В’ячеслав Згонник, генеральний директор Natural Hydrogen Energy.

Коломієць Надія

Recent Posts

Казкове альпійське місто назвали найбільш трендовим зимовим напрямком Європи цього року

Австрійське місто Зальцбург, розташоване в оточенні Альпійських гір, визнали найбільш трендовим напрямком для відвідування в зимовий…

2 хв. ago

Українці на межі: розкрито страшну статистику психічних розладів серед громадян

З початку повномасштабної війни психологічний стан українців досяг критичної точки. За словами Сергія Калінчука, керівника…

4 хв. ago

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

8 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

9 хв. ago

У Росії почнуться проблеми зі снарядами на Курщині: Дикий про удар по складу в Торопці

Курське угруповування росіян повністю забезпечувалося боєприпасами зі складу у Торопці Тверської області, який напередодні уразили Сили оборони…

10 хв. ago

Що буде з мобільним зв’язком в Україні під час блекаутів: мобільні оператори розповіли

В Україні мобільним операторам доручили обладнати станції зв'язку так, щоб у користувачів було до 10…

12 хв. ago