Categories: Економіка

Масові банкрутства: Німецька економіка тріщить по швах, закриваються тисячі компаній

Німецька економіка стикається з серйозною хвилею банкрутств, яка загрожує знищенням тисяч підприємств по всій країні. Згідно з даними, опублікованими Федеральним статистичним управлінням (Destatis) і Торгово-промисловою палатою Німеччини, до кінця 2024 року очікується закриття понад 20 тисяч компаній. Цей економічний спад створює серйозні проблеми для бізнесу в країні, і ситуація лише погіршується.

За словами Марка Евера, експерта з малих і середніх підприємств Торгово-промислової палати Німеччини, вплив останніх двох років економічної стагнації стає все більш очевидним. «Ворота заводів та магазинів закриваються назавжди», – зазначив Евер, коментуючи критичне зростання кількості банкрутств.

Статистика банкрутств

Згідно з попередніми даними Destatis, лише в липні 2024 року кількість заяв про банкрутство збільшилася на 22,1% у порівнянні з попереднім роком. Окружні суди Німеччини отримали 1937 заяв про банкрутство, а загальні вимоги кредиторів за цими справами становлять близько 3,2 млрд євро.

Найбільш вразливими до цього економічного колапсу стали компанії у сфері транспорту та логістики, будівництва, тимчасового працевлаштування та готельного бізнесу. Ці галузі особливо постраждали через послаблення попиту, проблеми з постачанням та зростання цін на енергоносії.

Причини економічного колапсу

Останні два роки виявилися надзвичайно складними для німецької економіки. Спад у виробництві, зростання інфляції та енергетична криза призвели до того, що багато компаній не змогли пристосуватися до нових реалій. Крім того, проблеми з глобальними ланцюгами постачання та політична нестабільність також сприяли посиленню кризи.

Банкрутства на такому масштабі є серйозним ударом для ринку праці, оскільки тисячі робочих місць опинилися під загрозою зникнення. Уряду Німеччини доведеться шукати шляхи виходу з цієї кризи, щоб підтримати бізнес і запобігти подальшим економічним втратам.

Романчук Микола

Recent Posts

Кава лилася зі стелі: сильна турбулентність розкидала пасажирів і їжу по всьому літаку

Рейс AC19 авіакомпанії Air Canada, що прямував з Ванкувера до Сінгапуру, потрапив у надзвичайно сильну…

6 хв. ago

Слідство знайшло у голови хмельницького МСЕК мільйони у польських банках

У справі щодо незаконного збагачення голови Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) та депутата облради…

12 хв. ago

Безбатьківщина та багатоженство? Що чекає на Україну за подальшої мобілізації

Україна вже 965 днів мужньо відбиває російську агресію, але з кожним днем дедалі більше виникають…

46 хв. ago

Уперше за пів сотні років. Лише за два дні на Сахару обрушилася річна кількість опадів (відео)

Пустеля Сахара — одне з найбільш посушливих місць на Землі, але у вересні північний захід регіону…

59 хв. ago

Google підключає ШІ до атомної енергії:  7 реакторів забезпечать потужність 500 МВт

Компанія Google зробила рішучий крок у напрямку енергетичної революції, оголосивши про підписання першої в світі…

1 годину ago

Путін може вкрасти ціле покоління українських дітей через слабкість Заходу, — The Telegraph

Російська агресія проти України принесла неймовірні страждання українському народу, проте найбільш вразливою частиною населення стали…

1 годину ago