Categories: Економіка

В Україні розробили величезний акумулятор потужністю 1 МВт: навіщо він знадобився

Компанія Kness (Вінниця) розробила батарею, здатну зберігати звичайну та “зелену” електроенергію. Потужність пристрою становить дивовижний 1 МВт, пише видання AgroTimes.

Народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі “Фейсбук”, що це — перше енергосховище промислового масштабу, створене в Україні. Воно здатне зберігати та віддавати в мережу 1 МВт електроенергії.

Видання повідомляє, що часті обстріли енергетичної інфраструктури України російськими військами призвели до підвищення попиту на такі акумулятори. Багато підприємств зацікавлені в їх придбанні. Також українські бізнесмени готові інвестувати в зберігання енергії.

“Масштабування і розвиток промислових установок зберігання енергії стане одним із ключів до підвищення гнучкості та надійності роботи електроенергетичної системи України”, — написав Кисилевський.

Що стосується батареї від Kness, то, за словами народного депутата, програмне забезпечення Energy storage було розроблено українською компанією, і що понад 50% обладнання — теж українського виробництва.

ЗМІ зазначає, що Kness займається створенням опорних конструкцій для сонячних панелей. Багато українських сонячних електростанцій встановлено на цих конструкціях, їхня сукупна потужність становить 1 ГВт. Також конструкції закуповують і фірми з Латвії, які працюють у сфері “зеленої” енергетики.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

«Адвокати мають усе порєшать». У справі Резніченка «сплив» куратор «Великого будівництва» Голик

Опосередковано у справі з «розпилу» грошей на дороги Дніпропетровщини проскочили згадки про тіньового куратора проєкту «Велике будівництво» і…

23 секунди ago

Мобілізація чоловіків до 25 років: в Україні готують наказ про заборону

Український парламент має намір зупинити мобілізацію чоловіків 18-25 років шляхом ухвалення окремого наказу, щоб не…

20 хв. ago

У Дніпрі під Києвом виловили хижу рибу-мутанта із зеленим м’ясом (відео)

У водах Дніпра неподалік Києва чоловікові вдалося виловити щуку середніх розмірів, яка виділялася незвичайним "забарвленням".…

29 хв. ago

Чи може чоловік з тимчасовою відстрочкою виїжджати за кордон

Під час воєнного стану військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати державний…

37 хв. ago

В Україні можуть різко підвищити премії для деяких суддів

Кабінет Міністрів України у проєкті державного бюджету на 2025 рік пропонує ввести нову систему преміювання…

45 хв. ago

Найбільш вимираючий пінгвін із жовтими очима став “Птахом року” (відео)

Щороку в Новій Зеландії проводять всесвітньо відомий конкурс "Птах року" і журі назвало переможця 2024…

53 хв. ago