Categories: Економіка

На держзакупівлях в енергетиці вкрали майже 400 млн грн: деталі справи

Посадові особи державних компаній разом із приватними підприємствами заволоділи коштами держбюджету під час державних закупівель в енергетичному секторі. Внаслідок розслідування було виявлено майже 400 млн грн на банківських рахунках підозрюваних компаній.

Про це повідомило Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Розслідуванням було встановлено, що посадові особи групи державних компаній у змові з підприємствами неправомірно заволоділи коштами державного бюджету під час проведення державних закупівель, призначених для юридичних осіб енергетичного сектору.

Згідно з даними слідства, ці махінації було реалізовано через зловживання службовими обов’язками, що дозволило зловмисникам привласнювати значні суми державних коштів. На запит Бюро економічної безпеки (БЕБ) працівники департаменту АРМА з виявлення, розшуку та повернення активів за допомогою доступу до баз даних змогли виявити значні суми грошей на рахунках підозрюваних компаній. Ідеться про приблизно 300 мільйонів гривень і 2 мільйони доларів США, які було виявлено на банківських рахунках організацій, пов’язаних зі схемами незаконного привласнення коштів.

Окрім коштів, АРМА також розшукало інші активи, зокрема 11 об’єктів нерухомості, 6 земельних ділянок і 15 одиниць зброї. Усі ці активи виявили в межах розслідування щодо махінацій у держзакупівлях для енергетичного сектору, що підкреслює масштаб і серйозність порушень.

Заступник голови АРМА Павло Великоречанін зазначив, що інформацію про ці активи вже передано правоохоронним органам для накладення арешту й відшкодування втрат державного бюджету. Він підкреслив важливість повернення викрадених активів на благо держави та суспільства. АРМА продовжує свою роботу з метою забезпечення повернення награбованого у державний бюджет, тим самим сприяючи стабільності й розвитку України.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

«Адвокати мають усе порєшать». У справі Резніченка «сплив» куратор «Великого будівництва» Голик

Опосередковано у справі з «розпилу» грошей на дороги Дніпропетровщини проскочили згадки про тіньового куратора проєкту «Велике будівництво» і…

54 секунди ago

Мобілізація чоловіків до 25 років: в Україні готують наказ про заборону

Український парламент має намір зупинити мобілізацію чоловіків 18-25 років шляхом ухвалення окремого наказу, щоб не…

21 хв. ago

У Дніпрі під Києвом виловили хижу рибу-мутанта із зеленим м’ясом (відео)

У водах Дніпра неподалік Києва чоловікові вдалося виловити щуку середніх розмірів, яка виділялася незвичайним "забарвленням".…

30 хв. ago

Чи може чоловік з тимчасовою відстрочкою виїжджати за кордон

Під час воєнного стану військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати державний…

38 хв. ago

В Україні можуть різко підвищити премії для деяких суддів

Кабінет Міністрів України у проєкті державного бюджету на 2025 рік пропонує ввести нову систему преміювання…

46 хв. ago

Найбільш вимираючий пінгвін із жовтими очима став “Птахом року” (відео)

Щороку в Новій Зеландії проводять всесвітньо відомий конкурс "Птах року" і журі назвало переможця 2024…

54 хв. ago