Categories: Економіка

У Південній Кореї несподівано знайшли велике родовище нафти та газу – Bloomberg

Біля берегів Південної Кореї виявлено геологічну структуру, яка може містити великі запаси нафти та газу. Країна залежна від імпорту енергоносіїв, тому звістка про потенційне велике родовище викликала ажіотаж у Південній Кореї. Проте для підтвердження запасів потрібне буріння свердловин, сама ж компанія, яка виявила ймовірне родовище, оцінює шанси у 20%, що є номрою для геологорозвідки. Про це пише Bloomberg. 

«Вітора Абреу, геолога, який прилетів до Сеула минулого тижня, зустрічали в аеропорту як зірку. Глава консалтингової компанії ACT-Geo зі штаб-квартирою  в передмісті Х’юстона виявив одне з найбільших у світі родовищ нафти і газу біля узбережжя Південної Кореї, що відродило надії на несподіваний енергетичний прибуток», – пише Bloomberg.

Ажіотаж почався після того, як про знахідку оголосив у телевізійному виступі президент Юн Сок Йоль, зазначивши, що запаси родовища можуть становити 14 млрд. барелів нафти. Для країни цього достатньо, щоби бути повністю забезпеченою нафтою на чотири роки, а газом – на 29 років.

«Заява президента призвела до різкого зростання акцій місцевих нафтогазових компаній і протягом кількох днів була у тренді у соціальних мережах», – йдеться у публікації Bloomberg. Агентство зазначає: нікого не збентежило, що навіть на введення родовища в експлуатацію знадобиться 7-10 років.

«Ви можете вигадати багато теорій, але теорії не будуть доведені, поки ви не пробурите свердловини», – сказала Bloomberg старший аналітик Welligence Energy Analytics Сурая Тулот. Агентство зазначає, що торік із регіону пішла австралійська Woodside Energy, в якої був спільний проєкт із корейською Korea National Oil Corp, і в компанії заявили, що цей район «більше не вважається перспективним».

Ольга Степанова

Recent Posts

Ле Пен сказала, які обмеження накладе на Україну, якщо стане прем’єром Франції

Попри спроби дистанціюватися від Кремля, лідерка французьких правих популістів Марін Ле Пен пообіцяла заблокувати відправлення французьких…

5 хв. ago

Секс-скандал у РПЦ: келійник звинуватив митрополита у домаганнях та розповів гарячі деталі

Митрополита Іларіона (Григорій Алфєєв) звинуватив у сексуальних домаганнях хлопець, який працював у нього келійником. Однак…

17 хв. ago

Ультиматум Україні та примус до капітуляції: про що розповіли Орбан та Путін після перемовин у Москві

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів перемовини з президентом РФ Володимиром Путіним у Москві. За словами очільника угорського…

25 хв. ago

Згадки реєстру відсутні в законі: суд скасував штраф ТЦК, який посилався на дані з “Оберіг”

В Івано-Франківській області 11 червня суд виніс рішення на користь чоловіка, який подав адміністративний позов…

36 хв. ago

Російських солдатів в Україні вбивають зі швидкістю 200-250 осіб на день, — “Медуза”

Втрати російської армії на війні в Україні зросли до 250 осіб на день, 120 тисяч…

45 хв. ago

Навіть голуби і коти харчуються краще: яку пенсію ви отримаєте, якщо працюєте за “мінімалку”

Ні для кого не секрет, що в Україні пенсійні виплати для кожного пенсіонера визначаються індивідуально.…

57 хв. ago