Ціни на газ у Європі обвалилися до мінімуму за два місяці: названі причини

Біржова ціна газу на торгах ICE Futures впала майже до $400 за тисячу кубометрів. Вартість січневого ф’ючерсу на хабі TTF у Нідерландах знизилася на 5,2%, досягнувши €36,6 за 1 МВт·год, або $413,9 за тисячу кубометрів з урахуванням поточного курсу.

У ході торгів ціна ф’ючерсів опускалася 6,7% – до €36 за 1 МВт·год, або $407,3 за тисячу кубометрів, це мінімальний рівень з 6 жовтня.

Біржові ціни на газ у Європі знижуються через теплу погоду, високий рівень запасів газу у сховищах та високий європейський імпорт. Після кількох тижнів холодної погоди температура в Північній Європі знову почала підвищуватися, і це посилює і так дуже негативну картину на ринку газу, повідомили експерти датської торгової компанії Energi Danmark.

Очікується, що середня температура в Європі цього тижня підвищиться, а найближчими днями очікується збільшення вітрової генерації, пише Reuters. Посилення вітру, що дозволяє наростити вироблення електроенергії на вітряках, зазвичай знижує попит газу з боку електростанцій.

У компанії Energi Danmark вважають подальше зниження біржових цін на газ у Європі дуже ймовірним через помірну температуру, а також через те, що рівні зберігання та імпорту газу в регіон залишаються високими.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

28 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

29 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

30 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

41 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

43 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

44 хв. ago