Categories: Економіка

МВФ виділив новий транш: стало відомо, скільки отримає Україна

У понеділок, 11 грудня, Міжнародний валютний фонд схвалив перегляд програми розширеного фінансування (EFF) для України. Відповідне рішення було затверджене радою директорів МВФ.

Про це у Facebook повідомив заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован. За його словами, отримані кошти підуть на покриття дефіциту держбюджету України на 2023 рік.

“Як я і казав: гроші будуть. Рада директорів сьогодні затвердила другий перегляд програми розширеного кредитування, який також уможливлює перерахування Українському уряду третього траншу в розмірі близько 900 млн дол.“, – написав він.

Рашкован підкреслив, що тепер Україна і МВФ будуть працювати над підготовкою до третього перегляду програми навесні 2024 року. Він також зазначив, що цей тиждень дуже важливий для України та її майбутнього.

Нагадаємо, у червні 2023 року Міжнародний валютний фонд схвалив перший перегляд програми розширеного фінансування України. Це дозволило нашій країні отримати транш у розмірі близько 890 млн доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

14 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

19 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

19 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

19 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago