Categories: Економіка

Співзасновниця «Епіцентру» стала власницею великої польської компанії

Співзасновниця ТОВ «Епіцентр К» Галина Герега стала непрямим власником 51,3% Intersport Polska S.A. в рамках інвестиційного договору, підписаного з «Епіцентр К» і кіпрською Paravita Holding Limited (Нікосія). 

Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Як повідомила польська компанія на Варшавській фондовій біржі, Герега виступає власником фонду Solidez OG Foundation (Ліхтенштейн), який є засновником Paravita Holding Limited.

Отже, у результаті приватної підписки Paravita Holding Limited на акції Intersport Polska S.A. Герега стала непрямим власником 35,95 млн акцій польської компанії, що дає їй 51,3% в акціонерному капіталі і 49,94% голосів.

Як повідомлялося, 19 квітня цього року Intersport Polska уклала інвестиційну угоду з «Епіцентр К», який в Україні також оперує магазинами під торговельною маркою Intersport, і Paravita Holding. Документ передбачає загальний обсяг інвестицій партнера й інвестора 10 млн євро. Цю суму, як очікується, буде використано, зокрема, для розвитку польської компанії через відкриття нових і модернізацію наявних магазинів.

17 листопада керуючий і комерційний директори відокремленого підрозділу «Інтерспорт Україна» (Intersport Ukraina) ТОВ «Епіцентр К» Юлія Максименко та Бунде Айварс увійшли до наглядової ради компанії Intersport Polska S.A.

У 2022/23 фінансовому році (завершився 31 березня 2023 року) виручка Intersport Polska збільшилася на 3,3% – до 239,5 млн злотих, проте її чистий збиток зріс до 12,8 млн злотих з 1,44 млн злотих роком раніше.

Мережа Intersport Polska, згідно з інформацією на сайті, охоплює 37 магазинів загальною площею 33,6 тис. кв. м із персоналом близько 450 осіб.

Станом на грудень 2023 року мережа «Епіцентр» об’єднує 72 діючих ТЦ під брендами «Епіцентр» і «Нова лінія» в різних регіонах країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Підпис про вручення не потрібен: військкомати надсилатимуть повістки поштою

З 16 липня, коли завершиться період обов'язкового оновлення військово-облікових даних, військовозобов'язані громадяни України можуть отримувати повістки поштою.…

12 хв. ago

33-річна блогерка померла після популярної пластичної операції

Аліне Феррейра, блогерка з Бразилії, яка створювала на своїх платформах у соціальних мережах контент про…

14 хв. ago

У Великій Британії стартувало голосування на дострокових виборах: кому пророкують перемогу

У Сполученому Королівстві 4 липня розпочалося голосування на дострокових виборах, які, як прогнозують, призведуть до…

16 хв. ago

Срібне весілля: Вікторія та Девід Бекхеми відзначають річницю одруження (фото)

50-річна британська співачка та дизайнерка Вікторія Бекхем та 49-річний футболіст Девід Бекхем відзначають 25-ту річницю…

31 хв. ago

Мобілізація вчителів в Україні: хто має право на відстрочку та які потрібні документи

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності 18 червня, деякі категорії вчителів мають право…

33 хв. ago

Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати

Наступного тижня Україну накриє спека. Синоптики обіцяють до +41.  Про це пише метеоресурс Tropical Tidbits. Пік температури очікується 8,…

36 хв. ago