Categories: Економіка

Морський експорт російської нафти різко обвалився, – Bloomberg

У липні 2024 року російський експорт сирої нафти з ключових західних портів впав до 19-місячного мінімуму. Це призвело до загального зниження потоків морської нафти в усьому світі, пише Bloomberg з посиланням на дані відстеження танкерів.

Російський експорт, в основному флагманського сорту Urals, з балтійських портів Приморськ і Усть-Луга, а також Новоросійська на Чорному морі минулого місяця впав майже до 1,8 мільйона барелів на день. Це порівняно з 2,2 мільйонами у червні.

Зазначається, що минулого місяця глобальні поставки впали приблизно на 586 000 барелів на день. Загальний потік до Китаю впав більш ніж на 1,4 мільйона барелів на день, що є найбільшим спостережуваним падінням цього року. Хоча цифри можуть змінитися, оскільки більше суден вказують свої кінцеві пункти призначення.

За словами журналістів, збільшення з боку провідних експортерів Саудівської Аравії та США допомогло компенсувати менші поставки з Росії, Бразилії, Венесуели та Катару.

Водночас Росія покращує виконання цільових показників видобутку в ОПЕК+ і спостерігає відновлення вітчизняної нафтопереробки. Водночас загальний експорт сирої нафти морем країни є найнижчим майже за рік, а поставки з балтійських портів – найнижчими з грудня 2022 року.

Російська нафта

Європейська комісія закликала Угорщину та Словаччину відмовитися від російської нафти замість того, щоб звинувачувати Україну в нафтовій блокаді. У Єврокомісії вважають, що дві країни отримують достатньо нафти, і немає потреби в жодних “термінових консультаціях” за участю України.

Попри безпрецедентні санкції з боку Заходу, Росія досі фінансує свою військову машину за рахунок надходжень від експорту енергоресурсів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

7 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

23 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

32 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

45 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

55 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago