Categories: Економіка

Майбутнє криптовалюти: прогноз на 2024 рік

Криптовалюта — актив із високою волатильністю.

Для отримання прибутку від цифрових грошей трейдери та інвестори повинні добре орієнтуватися в тенденціях криптовалютного ринку, що стрімко змінюються, оскільки сьогодні торгівельні біржі та криптообмінники пропонують один курс монет, а завтра — зовсім інший. І Статки трейдера залежать від того, наскільки швидко він адаптується до змін в індустрії.

Щоб бути більш підготовленими до змін, досвідчені інвестори вивчають прогнози експертів, самостійно проводять технічний та фундаментальний аналіз ринку криптовалюти.

Надані матеріали покликані допомогти трейдерам в оцінці ситуації в галузі. Зі змісту статті ви дізнаєтеся, якими є тренди ринку на 2024 рік, ознайомитеся з прогнозами експертів щодо майбутнього криптовалют.

Аналіз поточного стану ринку криптовалют

Станом вна червень 2024 року можна говорити про загальну ринкову капіталізацію криптовалюти на суму, що перевищує 2 трильйони доларів. Перша половина року продемонструвала активне зростання вартості різних монет.

Біткоїн, як і раніше, залишається домінуючою криптовалютою на ринку. У 2024 році цей актив подолав рекордну позначку $70 000. І хоча на момент написання статті ціна BTC, за даними Binance — однією з найбільших криптовалютних бірж, склала $64 074.98, коливання в цілому незначні, а експерти переважно дають оптимістичні прогнози щодо монет .

Не здав лідерських позицій і Ethereum, на частку якого припадає близько 20% ринкової капіталізації. Курс цієї криптовалюти становить $3 500.51 і відрізняється високою стійкістю до коливань.

Проте користуються популярністю у 2024 році не лише перелічені криптовалюти. Трейдери також цікавляться:

  • Dogecoin (DOGE);
  • Shiba Inu (SHIB);
  • Cardano (ADA);
  • Solana (SOL);
  • USD-токен (USDT);
  • Binance Coin (BNB)

та іншими.

Останнім часом на ринку криптовалют сталася безліч важливих подій. Багато в чому саме вони вплинули та впливатимуть надалі на ціну монет.

Поява Bitcoin ETF

Біткоїн ETF — це актив, що торгується на біржі як Біткоїн-фонд. Він дозволяє трейдерам та інвесторам заробляти на зростанні курсу Біткоіна, купивши не саму монету, а акції її торгівельного фонду.

Анонс відкриття Біткоін-фондів з’явився в індустрії досить давно. Проте запуск програми здійснився у січні 2024 року. Саме тоді розробники отримали дозвіл на відкриття Bitcoin ETF від американської Комісії з цінних паперів та бірж (SEC).

Першими інвестиційними компаніями, які скористалися можливостями Bitcoin ETF, стали BlackRock та ARK Invest. В результаті SEO цих компаній потрапили до топ аналітиків Messari у номінації «Люди в Web3, за якими варто спостерігати у 2024 році».

Багато експертів упевнені, що вражаюче зростання курсу BTC у лютому-березні 2024 року зумовлено саме запуском Bitcoin ETF, оскільки ця знаменна подія відкрила доступ до Біткоїну для багатьох інституційних інвесторів, які в минулому або побоювалися вкладатися в дану криптовалюту, або не мали відповідних інструментів для інвестицій.

Халвінг Біткоїна у квітні 2024

19 квітня 2024 року стався черговий, четвертий халвінг Біткоіна.

Халвінг – це скорочення винагороди за видобуток Біткоіна (майнінг), яке відбувається приблизно раз на чотири роки. Кожен новий халвінг скорочує нагороду за здобуті блоки BTC вдвічі, наприклад, з 6,25 BTC за блок до 3,125 BTC, що сталося в останньому квітневому циклі. Таке скорочення призводить до того, що деякі майнери йдуть з мережі, вважаючи енергоємний і матеріально витратний видобуток Біткоїнів більше нерентабельним для себе. Таким чином, скорочується кількість видобутих монет, що, у свою чергу, призводить до зниження пропозиції та, відповідно, до потенційного зростання попиту.

Як правило, і біржі, і криптообмінники, такі як https://easy-changer.io/ майже відразу відчувають, як халвінг впливає на курс не тільки Біткоіна, а й інших криптовалютних активів.

Ethereum ETF

Не минуло й півроку, після того як Комісія з цінних паперів та бірж схвалила перші BTC ETF, як у її регламенті з’явилися зміни, пов’язані з торговими фондами Ethereum. 23 травня 2024 року SEC опублікувала список бірж та ETF Ethereum, які у майбутньому потенційно зможуть торгуватися. Попереднє схвалення отримали:

  • NYSE Arca: Grayscale Ethereum Trust та Bitwise Ethereum ETF;
  • Nasdaq: iShares Ethereum Trust;
  • CBOE BZX: VanEck Ethereum Trust, ARK 21Shares Ethereum ETF, Invesco Galaxy Ethereum ETF, Fidelity Ethereum Fund та Franklin Ethereum ETF.

Ухвалене рішення дозволяє біржам здійснювати торгівлю всіма заявленими фондами, але тільки в тому випадку, якщо SEC схвалить кожен конкретний ETF. При цьому сама Комісія з цінних паперів та бірж не дає гарантій, що перелічені фонди будуть запущені або схвалені найближчим часом.

Основні прогнози на 2024 рік

Перша половина 2024 року продемонструвала стійке та стрімке зростання курсу в індустрії криптовалют. Експерти очікують, що бичача динаміка на ринку збережеться й у другі шість місяців. Так, наприклад, аналітики Standard Chartered вважають, що ціна Біткоіна може піднятися та закріпитися в діапазоні $100 000-120 000.

На зростання вартості криптовалютних активів вплинуло багато чинників: це і впровадження ETF BTC, і халвінг Біткоіна, і рішення, пов’язані з торговими фондами Ефіріуму. І на перший погляд, тенденції, що зумовили позитивну динаміку ринку, вселяють оптимізм. Однак такий стрімкий сплеск інтересу до криптовалют, а також стрибок у ціні, пов’язані і з деякими ризиками для інвесторів.

Для заробітку на криптовалюті та мінімізації збитків інвесторам варто переоцінити ринок, проаналізувати, як останні новини та події впливають на його динаміку, а також стурбуватися стратегіями, пов’язаними з управлінням ризиками. Інвесторам слід завжди залишатися в курсі останніх трендів, а також пам’ятати про такі стратегії, як диверсифікація портфеля, хеджування, інвестиції тільки тих сум, які не шкода витратити.

Які чинники впливають на ціну криптовалют

Заробіток на криптовалюті — тренд третього десятиліття 21 століття. Однак за рахунок волатильності ринку далеко не завжди можна гарантувати стабільність цього заробітку.

Ціна монет на біржах, таких, як Binance, та у криптообмінниках, змінюється під впливом певних факторів. Щоб більш менш точно спрогнозувати потенційний прибуток або можливі збитки, трейдерам необхідно орієнтуватися в ціноутворюючих показниках. Серед таких:

Вплив регуляцій та законодавчих змін

Регуляція криптовалютного ринку може сприяти як зниженню цін, так і їх зростанню.

Так, наприклад, введення обмежень, заборона використання криптовалюти в окремих юрисдикціях, найімовірніше, змусить курси криптовалют продемонструвати негативну динаміку. У той же час визнання криптовалют різними країнами може призвести до зростання довіри з боку інвесторів і, як наслідок, до підвищення курсу.

Розвиток технологій блокчейн та криптовалютних проектів

Прорив у сфері блокчейн проектів: додавання нових функцій, збільшення швидкості транзакцій, інтеграція нових, корисних токенів — все це сприяє зростанню інтересу до криптовалют, а отже, ціна теж йде вгору.

З іншого боку, успішні атаки хакерів можуть підірвати довіру до блокчейн-проектів, що негативно позначиться і на цінах криптовалют.

Економічні чинники

В результаті позитивних загальноекономічних тенденцій люди активніше йдуть на інвестиційні ризики, отже, логічно чекати на приплив інвестицій у криптовалюти.

Економічний спад змушує людей бути обережними, у тому числі і щодо криптовалютного трейдингу. Однак можливий і зворотний ефект: побоюючись обвалу на фіатному ринку, люди можуть почати інвестувати в криптовалюти як у децентралізовані фінансові системи.

Також на курс криптовалюти впливають спекуляції, геополітичні події, медійне висвітлення індустрії та безліч приватних чинників, пов’язаних із окремими активами.

Щоб грамотно інвестувати в криптовалюту, слід враховувати перелічені чинники, не забувати про управління ризиками і, звичайно, керуватися розрахунком, а не емоціями.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

1 годину ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

2 години ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

2 години ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

2 години ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

2 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

2 години ago