Categories: Економіка

Компанія Meta Марка Цукерберга встановила рекорд: акції подорожчали на $200 млрд за день

Акції компанії Meta Platforms, власника Facebook і Instagram, на початку п’ятничної сесії на американській фондовій біржі виросли більш ніж на 20% — до $475 за одиницю, досягнувши історичного рекордного рівня — компанія подорожчала на $197 мільярдів за один день. Це зростання продиктоване чудовими фінансовими результатами та оголошенням першого в історії компанії розподілу прибутку з інвесторами у вигляді дивідендів.

Про рекордне зростання акцій Meta Platforms повідомило видання Bloomberg. Там зазначають, що жодна компанія світу ще не фіксувала такого зростання капіталізації за одну сесію. Попередній рекорд у 190 мільярдів доларів США встановили Apple і Amazon у 2022 році.

Зазначається, що у раніше опублікованому аналізі результатів Meta йшлося, що компанії Марка Цукерберга вдалося скоротити витрати на 8% в останньому кварталі, зафіксувавши зростання доходів на 25%. Це було досягнуто, серед іншого, завдяки збільшенню показів реклами на 21%, яка, що цікаво, через тривалий час нарешті перестала дешевшати і стала дорожчати на 2% щороку. У результаті чистий прибуток збільшився з $4,7 млрд рік тому до $14 млрд зараз.

Акції Meta буквально взлетіли 2 лютого
Meta встановила рекорд на фондовому ринку

Окрім дивідендів, компанія оголосила, що виділить $50 млрд на нову купівлю акцій на біржі. Кількість користувачів, які хоча б раз на день відвідують усі сайти та додатки компанії, продовжує зростати – на 8% до 3,19 млрд осіб.

“Це був ключовий рік для нашої компанії” — сказала Сьюзан Лі, головний фінансовий директор Meta, яку цитує Financial Times.

Група також окреслила довгострокові плани збільшення інвестицій у штучний інтелект, метавсесвіт і дорогу інфраструктуру, необхідну для підтримки технології. Meta працює також і над впровадженняи так званих “помічників ШІ” для користувачів, творців контенту та рекламодавців на всій платформі. Фахівці прагнуть досягнути використання штучного інтелекту для покращення результатів реклами.

Компанія очікує, що дохід у першому кварталі 2024 року становитиме від $34,5 мільярда до $37 млрд. Прогноз, до слова, вищий за прогнозів аналітиків за умови зростання до $33,9 млрд.

“Сильний прогноз Meta на перший квартал повинен зняти тиск штучного інтелекту, який ми спостерігали цього тижня з боку Google і Microsoft”, — сказала Дебра Ахо Вільямсон, незалежний технологічний аналітик, слова якої цитує FT.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

2 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

2 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

2 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

2 години ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

3 години ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

3 години ago