Categories: Економіка

Українські “санкції” найефективніші: в Росії значно впав експорт нафтопродуктів

Через атаки українських дронів на свої нафтові термінали та заводи Росія була змушена скоротити експорт нафтопродуктів в інші країни.

Про це повідомляє Reuters.

Експорт бензину та дизельного палива у січні 2024 року скоротився на 37% та 23% відповідно порівняно з січнем 2023 року.

За даними трейдерів та даних відстеження суден LSEG, Росія, ймовірно, скоротить експорт нафти приблизно на 128-136 тисяч барелів на день. Це приблизно третина від загального обсягу експорту. Водночас постачання бензину на внутрішній ринок за перші 25 днів січня збільшилося на 7% (150 тисяч тонн), а дизельного палива – майже на 17% (490 тисяч тонн).

Крім того, Індія, яка є одним з основних споживачів російської нафти, почала менше імпортувати “чорного золота” з Росії. Імпорт нафти з Росії до Індії другий місяць поспіль падає – у січні показники впали до найнижчого рівня за рік через санкції.

За даними LSEG, імпорт нафти до Індії з Росії знизився на 4,2% (до 1,3 мільйона барелів на добу). Тим часом дані агентства з відстеження судів Vortexa показали зниження видобутку на 9% до 1,2 млн барелів на добу. У свою чергу, імпорт російської нафти в Індію може ще більше скоротитися в найближчі місяці.

Нагадаємо, що в ніч на 21 січня за нафтовим терміналом у морському порту Усть-Луга Ленінградської області Росії відпрацювали дрони Служби безпеки України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

41 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

42 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

44 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

54 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

56 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

58 хв. ago