109% голосів: у соцмережах висміяли Мадуро, який оголосив про перемогу на виборах

Для нинішнього очільника Венесуели Ніколаса Мадуро, який оголосив себе переможцем виборів, нарахували 109,2% учасників голосування. Ситуація обурила опозицію, яка почала протестувати на вулицях. Тим часом користувачі соцмережі висміяли статистику, яку показали у офіційних ЗМІ країни. Про особливості підрахунку голосів ідеться в обговоренні, відкритому у мережі Reddit.

Один з користувачів Reddit, який пише під ніком Saturn_Ecplise, опублікував скриншот трансляції телеканалу teleSUR. У якийсь момент на екрані з’явилась інфографіка, на якій видно, що Мадуро начебто отримав 51,2% голосів виборців, його найближчий суперник — 44,2%. Далі — ще три кандидати, кожен з яких набрав начебто по 4,6%. Глядачі підсумували числа і вийшло, що у виборах брало участь більше людей, ніж мало б — 109,2%.

“Мадуро навіть не може знайти когось, щоб додати до 100”, — написав автор обговорення.

Вибори у Венесуелі – скриншот результатів Мадуро, Гонсалеса на інших, 28 липня Фото: Соцмережі

Інші користувачі відгукнулись на інфографіку з неправильним підрахунком. Хтось писав, що рахувальники у Венесуелі можуть отримати й більше число, бо 20% бюлетенів ще не опрацювали. Хтось підсумував дані у нижній частині зображення і у нього вийшов ще дивовижніший “результат” — 132, 2%. Водночас були люди, яким було сумно від ситуації. Наприклад, розповіли про реакцію венесуельця, який навіть розплакався, побачивши числа.

Вибори у Венесуелі – коментарі про невірні підрахунки результатів Фото: Соцмережі
Вибори у Венесуелі – яка реакція на результати Мадуро 28 липня Фото: Соцмережі

Були також коментатори, які пояснювали, що інші все неправильно зрозуміли. На їхню думку, 4,6% — це результати одночасно усіх кандидатів, які набрали менше голосів, ніж два лідери. Вони зауважили, що це просто невдалий спосіб відобразити результати голосування.

Вибори у Венесуелі – як можна рахувати результатів Мадуро та іншихФото: Соцмережі

У соцмережі X також звернули увагу на підсумки голосування у Венесуелі. У російськомовному коментарі згадали про одні з попередніх “виборів” президента РФ Володимира Путіна, коли члени комісії також “нарахували” понад 100% голосів.

Вибори у Венесуелі – порівняння Мадуро і Путіна Фото: Соцмережі

Вибори у Венесуелі — деталі

Зазначимо, 28 липня у Венесуелі відбулись вибори, за підсумками яких чинний президент Ніколас Мадуро начебто набрав найбільшу кількість голосів. Виборча комісія офіційно оголосила, що він отримав 51% і зберіг пост. Водночас його суперник, Едмундо Гонсалес, також оголосив про свою перемогу. При цьому він посилався на дані екзитполів і заявляв, що офіційний підрахунок фальсифікували.

Тим часом пів року тому, взимку 2023 року, Мадуро оголосив, що Венесуела начебто претендує на територію сусідньої країни Гаяни. При цьому президент РФ влітку 2024 заявив, що вважає цього політика спільником Росії і зажди чекає його в гості.

Нагадуємо, у ніч на 30 липня у Венесуелі почали протести проти виборів, які обурили місцевих громадян. За попередніми даними, є двоє загиблих.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

27 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

29 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

30 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

41 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

43 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

44 хв. ago