Categories: Курйози

Лукашенко заявив про створення білоруського мобільного телефону: мережа вибухнула мемами про “бульбафон”

Олександр Лукашенко анонсував створення першого білоруського мобільного телефону з власним програмним забезпеченням. Він підкреслив, що в сучасному світі гаджети “перетворилися на бойову зброю” і назвав цю ідею “питанням національної безпеки”.

Сам же Лукашенко не користується звичними нам мобільниками через острах, що його розмови можуть прослуховувати. Про це президент Білорусі заявив під час візиту до Білоруського державного університету інформатики та радіоелектроніки.

Відомо, що у Білорусі хочуть створити мобільний телефон із власним програмним забезпеченням. Крім цього Олександр Лукашенко заявив про те, що влада республіки зараз замислюється над створенням “хай-тек інкубаторів” на базі спеціалізованих вишів. Це будуть так звані “центри прогресивної думки” для цілеспрямованих молодих людей.

Цікаво, що сам президент Білорусі не використовує звичайний смартфон — він має спеціальний “апарат” закритого зв’язку, в який, за його словами, вбудована розробка КДБ. Це захищає його від прослуховування та ймовірного шпигунства за його місцезнаходженням.

Користувачі популярних соціальних мереж із гумором відреагували на новину про створення першого білоруського мобільного телефону.

Люди одразу ж почали жартувати на тему “картоплі” та запропонували назвати гаджет “бульбафон”. Також опублікували ряд кумедних мемів і як логотип для мобільника вибрали “надкусану картоплю з вусами”:

Ковальчук Світлана

Recent Posts

РФ накопичила ракети для нового масованого удару по Україні: коли може відбутися атака

Армія Російської Федерації може вдатися до потужної масованої ракетної атаки по Україні вже найближчими днями. Максимум — тижнями.…

3 хв. ago

Українські біженці у Чехії страждають від депресії: дані дослідження

Значна частина українських біженців, які проживають у Чехії, стикаються з проблемами психічного здоров'я. Зокрема, майже…

11 хв. ago

“Бояться руйнування”: РФ стягує до Кримського мосту додаткові системи ППО, — Риженко

Росія відновила рух Кримським мостом, але боїться нового потужного удару по ньому, тому стягує туди додаткові…

25 хв. ago

Яку техніку можна під’єднувати до портативної зарядної станції?

Портативні зарядні станції стають дедалі популярнішими завдяки своїй здатності забезпечувати резервне живлення під час вимкнення…

4 години ago

Один з найдорожчих у Лос-Анджелесі: як виглядає особняк Анджеліни Джолі за 25 мільйонів

Анджеліна Джолі – ікона стилю для поколінь. Бездоганний смак зірки поширюється, зокрема, і на її…

4 години ago

В Україні готують масовий призов: майже мільйон повісток буде вручено за 3 місяці

Кабінет міністрів України затвердив виділення 71,82 млн грн на централізоване виготовлення 900 тис. повісток, які…

5 години ago