Categories: Курйози

У Римі спіймали грабіжника, бо той зачитався книгою про грецьку міфологію

У Римі заарештували зловмисника, який під час пограбування квартири вирішив почитати книгу про грецьку міфологію. 38-річний італієць потрапив до будинку в елітному районі Праті через балкон, а потім відволікся на книгу, яка лежала на тумбочці біля ліжка, повідомляють видання La RepubblicaWanted in RomeRomaToday.

Почувши дивні звуки, 71-річний власник помешкання викликав поліцію, а тоді побачив грабіжника, який сидів на балконі й читав.

За інформацією журналістів, зловмисника захопила книга «Боги о шостій: Іліада на аперитив» (Gli Dei alle sei. L’Iliade all’ora dell’aperitivo) автора Джованні Нуччі, який вивчає грецьку міфологію.

Обкладинка книги «Боги о шостій: Іліада на аперитив»

Потім зловмисник спробував втекти з того ж балкона, але його спіймали правоохоронці. У нього вилучили сумку з дизайнерським одягом, ймовірно, поцупленим з іншого будинку.

Чоловік дозволив одягнути на себе наручники, але заперечував, що намагався пограбувати помешкання.

«Я не хотів красти. Я потрапив до будинку, піднявшись на балкон на першому поверсі, щоб відвідати знайомого. Але, піднімаючись, я впав і пошкодив ногу. Щоб оговтатися від падіння, я присів на терасі, коли побачив книгу», – цитує чоловіка видання La Stampa.

Суддя не повірив у таку версію, оскільки у сумці підозрюваного виявили інше крадене майно, тому призначив йому запобіжний захід у вигляді заборони перебувати на території муніципалітету Риму.

Також «інтелігентного грабіжника» зобов’язали раз на тиждень відмічатися в поліцейській дільниці муніципалітету Ментана, де він проживає.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

6 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

14 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

21 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

27 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

33 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

44 хв. ago