Categories: Курйози

Виглядали “комічно”: в Bild висміяли поїздку Путіна та Ина на контрабандному Mercedes

Північна Корея нелегально купила за кордоном Mercedes-Benz представницького класу і використала його для потреб комуністичного лідера КНДР Кім Чен Ина. Президент РФ Володимир Путін під час візиту у Пхеньян прокатався у контрабандному авто. Про те, чому Путін та Кім Чен Ин виглядали комічно, їдучи північнокорейською столицею, розповіли у Telegram-каналі Bild.

Журналісти Bild звернули увагу на старий автомобіль, з якого лідери РФ та Північної Кореї вітались з мешканцями Пхеньяну 18 червня. Це Mercedes S-Klasse W221 — автомобіль, який випускався у Німеччині з 2005 по 2013 рік (орієнтовна ціна — близько 25 тис. дол.). Потрапити у КНДР легально він не міг, оскільки країна перебуває під міжнародними санкціями. Отже, авто доправили контрабандою і тепер возять на ньому російського лідера, ідеться у дописі. Розсувний дах використали для відразу трьох людей, і це було “помпезно” та “комічно”.

Як свідчать кадри з урочистостей, політики вирішили привітати населення, яке махало російськими прапорцями на центральній площі столиці КНДР. Першим в отворі на даху кабіни з’явився Кім Чен Ин. Потім поруч піднявся Володимир Путін. Далі з’явився ще один чоловік — перекладач, який допомагав їм спілкуватись. Усі троє мали поміститись у щілині, шириною півтора метра: стояли впритул один до одного, пояснили журналісти.

Путін та Кім Чен Ин – поїздка у Mercedes-Benz 18 червня Фото: Bild
Путін та Кім Чен Ин – поїздка разом з перекладачем у Mercedes-Benz 18 червня Фото: Bild

У дописі Bild зауважили, що обом політикам було явно тісно одночасно виглядати з кабіни. Вони були змушені притиснутись один одного, наочно демонструючи “міцну дружбу”. Спершу вони мовчки махали руками, а потім їм стало ще тісніше, коли до них приєднався перекладач.

“Ситуація стала ще комічнішою, коли в невеликий люк висунувся третій чоловік — перекладач, який допоміг диктаторам обмінятися парою реплік”, — підсумували журналісти.

Путін та Кім Чен Ин — деталі

Зазначимо, президент РФ Володимир Путін 18-19 червня провів у Північній Кореї, де зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином. За підсумками зустрічі вони уклали угоду про стратегічне партнерство та домовились, що й надалі співпрацюватимуть у військовій та інших галузях. Речник російського президента повідомив, що політики обмінялись подарунками. Північнокорейський очільник отримав наддорогий російський автомобіль представницького класу Aurus Senat, кинджал та сервіз. Путін — мистецькі вироби з власним зображенням.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

41 хв. ago

Ніколи не робіть це 07.07, бо трапиться біда

У неділю, маємо дзеркальну дату — 07.07.2024. Це означає, що нас чекає особливий день, сприятливий…

44 хв. ago

Білий – тренд сезону: модний костюм на літо від Кайлі Дженнер

Популярна американська модель та блогерка Кайлі Дженнер полюбляє носити екстравагантні та нестандартні вбрання. Так, вона…

1 годину ago

Що включити в раціон жінкам за 50: поради дієтолога

Те, що людина регулярно їсть і п'є, має величезний вплив на здоров'я. Якщо вам за 50…

1 годину ago

Робота в Польщі дає право українцям на отримання польської пенсії: яким буде її розмір

Робота в Польщі дає українцям, нарівні з поляками, право на отримання польської пенсії. Щоб мати…

1 годину ago

До яких особистих даних військовозобов’язаних громадян може отримати доступ ТЦК

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів "Оберіг".…

2 години ago