Categories: Курйози

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що “панди” у вольєрах — це просто перефарбовані собаки. Відвідувачі звіринцю зажадали, щоб їм повернули гроші, коли два звірі у вольєрі почали “висовувати язики та гавкати” на них. Про це пише видання The Sun.

На відео, знятому одним з відвідувачів, можна побачити, що пси мають чорні вуха, кінцівки та темні кола навколо очей, але все ще чітко проглядаються їхні собачі манери.

@nbcwashington A zoo in China has been accused of trying to deceive visitors with a pair of dogs dyed black and white to look like panda bears. #pandas #pandabear ♬ original sound – NBC Washington

Представники зоопарку, які в рекламних брошурах обіцяли показати клієнтам рідкісних та екзотичних тварин, стверджують, що не вводив людей в оману, оскільки ніде не зазначали, що це панди. Однак згодом таки зізнались, що пофарбували двох довгошерстих чау-чау, які за структурою тіла віддалено нагадують ведмедиків й мають велику популярність у Китаї.

Собаки породи чау-чау спробували себе в новому амплуаФото: AsiaWire

Цікаво, що це уже не перша подібна історія. Не так давно інший китайський зоопарк спіймали на такій самій схемі, аби привернути увагу потенційних відвідувачів. Так званих “собак-панд” помістили у вольєр і демонстрували захопленій публіці щодня з 8 ранку до 5 вечора. Виправдовуючись за обман, представник закладу пояснив: “У нас немає ведмедів-панд, тож довелося якось розв’язати цю проблему”.

Багато відвідувачів звинуватили звіринець у жорстокому поводженні з тваринами, проте співробітники наполягають на тому, що фарба не шкодить чотирилапим. “Люди також фарбують волосся. Натуральний барвник можна використовувати й для собак, якщо в них довга шерсть”, — запевнив прессекретар.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

11 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

26 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

35 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

48 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

58 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago