Categories: Курйози

Відео собаки, що розвішує після прання шкарпетки, гідне рекорду

П’ятирічний спанієль Бонні та трирічний бордер – коллі Сімба підкорили серця понад 26,2 тис. підписників у TikTok своїм вражаючим набором трюків. Крім того, Бонні та Сімба увійшли на сторінки Книги рекордів Гіннеса 2025 року завдяки своїм численним навичкам та бездоганній командній роботі. А також здібностям, що тягнуться від перероблювання відходів до прання.

Талановиті собаки живуть у Редінгу, Великобританія, зі своєю господинею та куратором Ольгою Джонс, пише Книга рекордів Гіннеса. Серед їхніх рекордів:

  • Найшвидший час виконання 10 бічних стрибків двома собаками (16,78 секунди).
  • Найбільша кількість пляшок, викинутих собакою у сміттєвий контейнер за одну хвилину (16).
  • Найбільша кількість монет, покладених собакою у пляшку за одну хвилину (13).
  • Найбільша кількість одягу, розвішаного собакою на мотузці для білизни за одну хвилину (17).

Тренування для встановлення рекордів, безумовно, являли собою безпрецедентне завдання, оскільки деякі трюки були складнішими за інші, але тріо насолоджувалося кожною секундою.

“Найскладнішим із чотирьох рекордів було розвішування шкарпеток, але й найцікавішим було його осягнути”, – згадала Ольга. “Окрім рекордної мети, я сподівалася, що навчивши Сімбу красиво та акуратно розвішувати шкарпетки, я зможу спонукати своїх дітей робити те ж саме зі шкарпетками та одягом. На жаль, цієї другорядної мети було досягнуто лише частково. Я дійшла висновку, що собак легше дресирувати, ніж дітей”.

Разом вони експериментували з різними методами, доки не довели трюк до досконалості

Ольга, Бонні та Сімба також беруть активну участь у суспільному житті та захисті навколишнього середовища. Жінка розповіла про свою пристрасть до перероблювання та екологічного життя та про те, як ця відданість стала причиною деяких записів тріо.

“Крім того, я помітила, який миттєвий ефект це робить на людей, коли вони бачать, як Сімба та Бонні йдуть у парк, збирають пластикові пляшки та викидають їх у сміттєві баки”, – продовжила вона. “Кожен, хто їх бачить, відчуває бажання приєднатися та разом допомогти навести лад у парку”.

Ольга сподівається, що вона, Бонні і Сімба зможуть виступати за більш екологічний спосіб життя і брати активнішу участь у житті місцевого співтовариства, по всій Великій Британії та за кордоном

Та попри тісний зв’язок, у Бонні та Сімби різні характери та уподобання: як і у двох братів і сестер, вони люблять проводити час разом, грайливо змагаючись один з одним під час тренувань.

“Боні дуже схожа на принцесу”, – пояснила Ольга. “Але не на розпещену принцесу, а скоріше на принцесу Лею з “Зоряних війн”: здатна, весела, але безумовно принцеса”.

Їй подобається скрізь слідувати за Ольгою, а її улюбленими ласощами є риба, особливо трохи приготоване на пару філе лосося. Тим часом у Сімби грайливий та енергійний характер: він любить грати в хованки та розквітає, коли перебуває у центрі уваги. Якось йому подали особисто приготований стейк на знімальному майданчику, і їжа привела його в захват.

“Він [Сімба] одразу стає центром уваги будь-якої компанії”, – поділилась Ольга.

Виступи собак продовжують бити нові рекорди, надихати натовп та дивувати глядачів у кількох прямих телевізійних програмах. Хоча вони не вийшли до півфіналу, тріо також взяло участь у 16 ​​випуску популярного британського шоу Britain’s Got Talent. Під час прослуховування Бонні вразила суддів грою на піаніно.

Озираючись назад, Ольга згадала, що дресирування тварин завжди було для неї пристрастю. З юних років вона вивчала мистецтво навчання тварин, від хом’яків та котів до собак. Вона навіть тренувала богомола, пам’ятає вона, навчаючи його стрибати.

45-річна рекордсменка – колишній лікар і викладач університету, а сьогодні вона присвячує своє життя своєму справжньому коханню: працює повний робочий день дресирувальником собак, кінологом та артисткою. А на прикладі Бонні та Сімби видно, чого можна досягти за допомогою терпіння, розуміння та творчих методів дресирування. 

“Тренування трюків – це двостороння комунікація”, – пояснила Ольга. “Деякі трюки, які ми робимо, нам пропонують Сімба і Бонні, інші трюки пропоную я, і ми їх розвиваємо далі”.

Такий підхід, заснований на спілкуванні, веселощі та взаємній довірі, дозволив Бонні та Сімбі освоїти від 200 до 250 трюків кожен.

“Я думаю, що кожен собака має талант, але не кожен власник зміг знайти талант свого собаки і розвинути його”, – додала Ольга Джонс.

В цей час всі троє працюють над кількома новими спробами встановлення рекордів, включаючи змагання, пов’язані з паркуром, а також інноваційні концепції перероблювання відходів. Ба більше, оскільки обидва собаки люблять грати на музичних інструментах, Ольга створила унікальну музичну групу для собак із зухвалою назвою “Pet Direction”.

“Бонні і Сімба люблять грати і складати музику, і я хотіла б підтримати їх обох у подальшому розвитку та виразі їхніх музичних талантів”, – пояснила вона.

Проте у Сімби творча душа, і він прагне стати художником.

“Він дуже артистичний і зараз вчиться малювати”, – продовжила Ольга. “Я думаю, це був би ще один чудовий спосіб для нього виразити себе і, сподіваюся, надихнути інших і підтримати деякі добрі справи своєю творчістю”.

Після попадання на сторінки Книги рекордів Гіннеса 2025 року в Ольги з’явилися ще більш амбітні цілі щодо своїх улюблених собак

Та оскільки обидва собаки вже працюють на телебаченні та в рекламі, мрія Ольги – побачити Сімбу та Бонні у головних ролях у кіно. Однак для британського дресирувальника собак найціннішим аспектом її роботи є зв’язок, який вона встановила зі своїми собаками.

“Мені дуже подобається зв’язок, який у нас є один з одним, і глибше розуміння, яке ми отримуємо один від одного. Мені також подобається, що я можу бути собою, коли треную собак – сміятися, грати, дражнити та обійматися”, – розмірковувала Джонс.

Під люблячим керівництвом Ольги Бонні та Сімба продовжують отримувати задоволення від тренувань. Проте тільки час покаже, які нові дивовижні рекорди поб’є це тріо, але поки що ми з нетерпінням чекаємо на нові досягнення цього унікального собачого колективу.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago