Categories: Курйози

Бджоли зірвали матч престижного тенісного турніру

Під час матчу хардового турніру АТР 1000 в Індіан-Веллсі між Карлосом Алькарасом та Александром Звєрєвим на корт прилетіли тисячі бджіл

Чвертьфінальний матч хардового турніру АТР 1000 в Індіан-Веллсі перервали через атаку бджіл. Інцидент трапився під час поєдинку між Карлосом Алькарасом та Александром Звєрєвим у п’ятницю, 15 березня.  На цьому турнірі українська тенісистка Марта Костюк дійшла до півфіналу.

Карлос Алькарас (Іспанія, ATP 2) та Александр Звєрєв (Німеччина, ATP 6) в першому сеті взяли по гейму на своїх подачах. А у третьому геймі на корт прилетіли тисячі бджіл, повідомляє BBC. Вони літали навколо гравців та судді. Особливу увагу комах привернула спайдеркамера – телевізійна камера, яка рухається над майданчиком на кабелях.

Постраждав Карлос Алькарас. Суддя Мохамед Лахані припинив зустріч. Менеджер іспанця Альберт Моліна заявив, що Алькараса вжалили в лоб. Глядачі залишили частину трибун. Після цього прибув пасічник турніру і прибрав рій.

Гра продовжилась через годину і сорок хвилин. Алькарас переміг у двох сетах 6:3, 6:1. У півфіналі іспанець зіграє з італійським тенісистом Яніком Сіннером. Італієць зараз займає третє місце в рейтингу ATP. Матч відбудеться у суботу, 16 березня. Початок зустрічі о 22:30 за Києвом.

Карлос Алькарас підтвердив, що його вжалили:

“Так, я виграв перше очко в третьому геймі матчу і був готовий подавати на наступне очко. Я побачив навколо кілька бджіл, але подумав, що це всього лише кілька штук, просто їх не так багато. Але я подивився в небо, а там тисячі, тисячі літали, застрягали в моєму волоссі, летіли до мене. Це було божевілля.

Я намагався триматися від них подалі, але це було неможливо. Як я вже сказав, вони застрягали в моєму волоссі, і я тікав. Я їх трохи боюся. Я повинен був залишатися в безпеці, я бігав усюди”, – сказав іспанський тенісист.

Алькарас розповів, що було важко продовжити матч. І насамперед – сконцентруватися на грі. Адже бджоли все ще літали над кортом.

“Коли ми вийшли на корт, у кутку ще було кілька бджіл, і це нас турбувало. Ми не могли почати грати.

Тоді ми вирішили трохи розім’ятися, щоб подивитися, як усе піде. Я просто бив по м’ячу і бачив навколо себе бджіл, тож я не міг зосередитися на м’ячі, я був зосереджений на бджолах і намагався триматися від них подалі. Тому ми ще кілька разів зупинялися, перш ніж знову почати матч.

Після цього ми знову вирішили розім’ятися, і так, я побачив, що бджіл більше немає. Лише одна чи дві. Тому я постарався більше не думати про бджіл. Я намагався зосередитися на м’ячі.

Це була дуже важлива гра для мене. Я дивуюся собі, що зосередився на матчі, а не на бджолах. Це було чудове продовження з мого боку”, – підсумував Карлос Алькарас.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

12 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

21 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

33 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

42 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

52 хв. ago

3,5-метровий Дракула з величезними крилами: названо найбільшу істоту на Землі, що літає (фото)

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…

1 годину ago