Categories: Курйози

Свято запам’ятають всі. Відомий шеф-кухар отруїв 53 гостей на весіллі

Відомий шеф-кухар Марко Сакко, володар зірки Мішлен, потрапив у в’язницю майже на три місяці та був змушений сплатити величезний штраф у розмірі $23 тис. через трагічний інцидент на весільному банкеті у 2021 році, пише видання La Repubblica.

Повідомляється, що під час банкету в ресторані Piccolo Lago di Verbania шеф-кухар подав гостям ризотто з сирими молюсками, заражених небезпечним норовірусом.

Лише за кілька хвилин після того, як закінчилось застілля, почали надходити перші скарги від гостей на нудоту, блювоту, а також інші розлади шлунку. Декого з присутніх навіть довелось госпіталізувати.

Італійський суд визнав 59-річного кулінара та менеджерку ресторану Раффаеллу Маркетті винними у недбалості та торгівлі шкідливими харчовими продуктами. Фігуранти справи отримали реальні терміни ув’язнення на два місяці та 20 днів із відстрочкою виконання вироку.

Крім того, їх оштрафували на 23 тис. доларів: частину цієї суми, понад $8,7 тис., необхідно виплатити молодятам як компенсацію за зіпсоване свято, а ще понад 250 доларів кожному з 53 гостей заходу. Також винуватцям доведеться відшкодувати майже $11 тис. судових витрат.

Марко Сакко, володар зірки Мішлен, потрапив у в’язницю майже на три місяці та був змушений сплатити величезний штраф у розмірі $23 тис. Фото: Marco Sacco’s Instagram

Згідно з результатами розслідування, молюски були заражені норовірусом ще до того, як Сакко подав їх гостям на весіллі. До слова, це захворювання є вкрай небезпечним для людей похилого віку, дітей та осіб з ослабленим імунітетом.

Пакування з морепродуктами начебто не містило жодних застережень щодо споживання їх у сирому вигляді, тож кухар вирішив подати страву без термічної обробки.

“На етикетці виробника та у технічному паспорті написано, що молюски можна їсти сирими. Я приготував понад три тисячі таких страв”, — додав Марко Сакко.

Після цього скандалу багато відвідувачів ресторанів в Італії почали з обережністю ставитися до споживання свіжих морепродуктів, особливо сирих устриць, мідій та молюсків.

За словами Іглес Кореллі, шеф-кухар та координатора кулінарної школи Gambero Rosso Academy, Сакко за інструкцією мав готувати цих молюсків при температурі близько 64-65°С.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сума вражає: розкрито вартість коронації короля Чарльза ІІІ

21 листопада Департамент культури, ЗМІ та спорту (DCMS) Великої Британії опублікував свій щорічний звіт, в якому…

2 хв. ago

Тепер Анджеліна Джолі запідозрила своїх дітей: Шайло надзвичайно скритна

Голлівудська зірка виховує шістьох дітей – 23-річного Меддокса, 20-річного Пакса, 19-річну Захару, 18-річну Шайло і 16-річних…

11 хв. ago

Це абсолютно нова ракета: Путін розповів більше про свій “Орєшнік”

Ракета "Орєшнік", якою Росія вдарила по Дніпру 21 листопада, є абсолютно новою розробкою, а не…

19 хв. ago

ТЦК чатують на кордоні: чи можуть вручити повістки при перетині

Під час воєнного стану в Україні багато військовозобов’язаних стикаються з питанням, чи можуть їм виписати…

26 хв. ago

В Одесі поліцейський вистрілив у голову колеги після застілля з нагоди підвищення на посаді

У Київському районному відділі поліції Одеси після корпоративного застілля поліцейський-розвідник вистрілив у колегу. Про це…

35 хв. ago

Як Верховна Рада витрачатиме мільярди у 2025 році: відрядження та оренда житла для депутатів у пріоритеті

Верховна Рада вже планує, скільки грошей їй потрібно на 2025 рік. Комітет схвалив проект бюджету,…

44 хв. ago