Categories: Курйози

Свято запам’ятають всі. Відомий шеф-кухар отруїв 53 гостей на весіллі

Відомий шеф-кухар Марко Сакко, володар зірки Мішлен, потрапив у в’язницю майже на три місяці та був змушений сплатити величезний штраф у розмірі $23 тис. через трагічний інцидент на весільному банкеті у 2021 році, пише видання La Repubblica.

Повідомляється, що під час банкету в ресторані Piccolo Lago di Verbania шеф-кухар подав гостям ризотто з сирими молюсками, заражених небезпечним норовірусом.

Лише за кілька хвилин після того, як закінчилось застілля, почали надходити перші скарги від гостей на нудоту, блювоту, а також інші розлади шлунку. Декого з присутніх навіть довелось госпіталізувати.

Італійський суд визнав 59-річного кулінара та менеджерку ресторану Раффаеллу Маркетті винними у недбалості та торгівлі шкідливими харчовими продуктами. Фігуранти справи отримали реальні терміни ув’язнення на два місяці та 20 днів із відстрочкою виконання вироку.

Крім того, їх оштрафували на 23 тис. доларів: частину цієї суми, понад $8,7 тис., необхідно виплатити молодятам як компенсацію за зіпсоване свято, а ще понад 250 доларів кожному з 53 гостей заходу. Також винуватцям доведеться відшкодувати майже $11 тис. судових витрат.

Марко Сакко, володар зірки Мішлен, потрапив у в’язницю майже на три місяці та був змушений сплатити величезний штраф у розмірі $23 тис. Фото: Marco Sacco’s Instagram

Згідно з результатами розслідування, молюски були заражені норовірусом ще до того, як Сакко подав їх гостям на весіллі. До слова, це захворювання є вкрай небезпечним для людей похилого віку, дітей та осіб з ослабленим імунітетом.

Пакування з морепродуктами начебто не містило жодних застережень щодо споживання їх у сирому вигляді, тож кухар вирішив подати страву без термічної обробки.

“На етикетці виробника та у технічному паспорті написано, що молюски можна їсти сирими. Я приготував понад три тисячі таких страв”, — додав Марко Сакко.

Після цього скандалу багато відвідувачів ресторанів в Італії почали з обережністю ставитися до споживання свіжих морепродуктів, особливо сирих устриць, мідій та молюсків.

За словами Іглес Кореллі, шеф-кухар та координатора кулінарної школи Gambero Rosso Academy, Сакко за інструкцією мав готувати цих молюсків при температурі близько 64-65°С.

Ольга Степанова

Recent Posts

Часу до 5 лютого: українці зобов’язані пройти ВЛК, інакше мають заплатити 17 тисяч гривень, хто має прийти

Військовозобов'язані громадяни України, які мають статус "обмежено придатних до військової служби", зобов'язані до 5 лютого…

4 хв. ago

Зарплати президентів. Скільки отримує Дуда, Зеленський, Шольц та інші світові лідери

Зарплата президента США вважається найвищою, хоча її сума не переглядалась вже понад декілька років. Президент…

12 хв. ago

«Військові небезпечні». Працівниця столичного хостелу відмовилася обслуговувати офіцерів ЗСУ

У столичному хостелі Hostel Vshokoladi відмовилися обслуговувати групу, у складі якої був речник Військово-морських сил…

21 хв. ago

Нардеп вивозив ухилянтів за кордон у ролі своїх водіїв: що про нього відомо

У суботу, 18 січня, правоохоронці повідомили чинному народному депутату України про підозру в організації незаконного…

30 хв. ago

Мобілізація очима ТЦК: гучна заява про “бусифікацію”

Громадяни України можуть бути затримані терміном від трьох годин, якщо буде встановлено, що вони порушили…

38 хв. ago

Світло буде по 2,64 за кВт/год: у Кабміні встановили пільгові тарифи на електрику

Уряд схвалив постанову про диференціацію пільгового тарифу на електроенергію за рахунок механізму ПСО. Про це…

45 хв. ago