Categories: Курйози

Свято запам’ятають всі. Відомий шеф-кухар отруїв 53 гостей на весіллі

Відомий шеф-кухар Марко Сакко, володар зірки Мішлен, потрапив у в’язницю майже на три місяці та був змушений сплатити величезний штраф у розмірі $23 тис. через трагічний інцидент на весільному банкеті у 2021 році, пише видання La Repubblica.

Повідомляється, що під час банкету в ресторані Piccolo Lago di Verbania шеф-кухар подав гостям ризотто з сирими молюсками, заражених небезпечним норовірусом.

Лише за кілька хвилин після того, як закінчилось застілля, почали надходити перші скарги від гостей на нудоту, блювоту, а також інші розлади шлунку. Декого з присутніх навіть довелось госпіталізувати.

Італійський суд визнав 59-річного кулінара та менеджерку ресторану Раффаеллу Маркетті винними у недбалості та торгівлі шкідливими харчовими продуктами. Фігуранти справи отримали реальні терміни ув’язнення на два місяці та 20 днів із відстрочкою виконання вироку.

Крім того, їх оштрафували на 23 тис. доларів: частину цієї суми, понад $8,7 тис., необхідно виплатити молодятам як компенсацію за зіпсоване свято, а ще понад 250 доларів кожному з 53 гостей заходу. Також винуватцям доведеться відшкодувати майже $11 тис. судових витрат.

Марко Сакко, володар зірки Мішлен, потрапив у в’язницю майже на три місяці та був змушений сплатити величезний штраф у розмірі $23 тис. Фото: Marco Sacco’s Instagram

Згідно з результатами розслідування, молюски були заражені норовірусом ще до того, як Сакко подав їх гостям на весіллі. До слова, це захворювання є вкрай небезпечним для людей похилого віку, дітей та осіб з ослабленим імунітетом.

Пакування з морепродуктами начебто не містило жодних застережень щодо споживання їх у сирому вигляді, тож кухар вирішив подати страву без термічної обробки.

“На етикетці виробника та у технічному паспорті написано, що молюски можна їсти сирими. Я приготував понад три тисячі таких страв”, — додав Марко Сакко.

Після цього скандалу багато відвідувачів ресторанів в Італії почали з обережністю ставитися до споживання свіжих морепродуктів, особливо сирих устриць, мідій та молюсків.

За словами Іглес Кореллі, шеф-кухар та координатора кулінарної школи Gambero Rosso Academy, Сакко за інструкцією мав готувати цих молюсків при температурі близько 64-65°С.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація по-новому: коли не доведеться йти у ТЦК

Міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що йдеться не про ліквідацію ТЦК, а про створення сучасної…

8 хв. ago

Варшава відреагувала на погрози Росії щодо бази ПРО США

Американська база протиракетної оборони у Редзіково на півночі Польщі має виключно оборонний характер, а якщо…

15 хв. ago

Чоловік збирається з’їсти банан за 6,2 млн доларів

Криптовалютний підприємець Джастін Сан витратив понад 6 мільйонів доларів на банан, приклеєний скотчем до стіни…

26 хв. ago

Чи запустить Путін “Орешник” по Києву: дали оцінку

У випадку запуску по Києву новітньої ракети середньої дальності "Орешник" є велика ймовірність, що її зіб'ють.…

31 хв. ago

Укрзалізниця запускає нові маршрути до Європи

збільшується кількість поїздів до Варшави. Як передає "Хвиля", про це повідомив віце-прем'єр-міністр з відновлення - міністр розвитку громад…

33 хв. ago

Папа Франциск зарахує першого міленіала до лику святих

Католицька церква незабаром здобуде свого першого святого міленіалу. Ним стане 15-річний італійський підліток, який помер…

34 хв. ago