Categories: Курйози

Їв чипси та грався: папуга, який утік із дому, провів “дикі вихідні” (фото)

Апсі Вітана розповіла, що розвішувала плакати і просила допомоги в соцмережах, щоб знайти свого папугу на прізвисько Джоббі, який полетів з дому в суботу, 6 липня. Зрештою, птаха знайшли в пологовому відділенні королеви Єлизавети в Глазго (Шотландія), де він грався і їв чіпси. Про це пише Sky News.

Папугу на прізвисько Джоббі, який втік з дому і полетів на “дикі вихідні”, було знайдено за п’ять миль (8 км) від будинку. Домашній птах втік із квартири на першому поверсі в Ленгсайді, Глазго, незабаром після опівночі в суботу, 6 липня. Власниця житла Апсі Вітана виступала зі своєю групою Бренда на Kelburn Garden Party і розвантажувала обладнання, коли Джоббі здійснив свою “велику втечу”.

“Він просто кинувся навтьоки. Це був такий жахливий момент. Він ніколи раніше не відлітав, але я брала його з собою на невеликі екскурсії, наприклад, у Квінс-Парк, це не так уже й далеко”, — сказала вона.

Апсі Вітана та її подруга Флор де Хуг взялися до роботи, розклеюючи плакати та поширюючи заклики в соціальних мережах. Господиня птаха вже майже втратила надію, що її улюбленець повернеться, але одного дня пізно ввечері в неділю, 7 липня, з нею зв’язалися медсестра і пацієнтка пологового відділення королеви Єлизавети й повідомили, що Джоббі перебуває в приймальні. Вихованець, за їхніми словами, їв чипси й грався.

Птах процвів бурхливі вихідні поза домом Фото: Sky News

Після прибуття у відділення лікарні королеви Єлизавети та Університетської лікарні Вітана сказала, що Джоббі був розслаблений і вбраний, попри велику подорож.

“Я дуже рада, бо це доводить мені, що він сильний птах. У плані поведінки він має точно такий самий вигляд. Він у гарному настрої, бадьорий і щасливий. У нього були дикі вихідні, і тепер йому просто потрібно”, — зазначила Апсі.

Джоббі перебуває під опікою міс Вітани з трьох років.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кабмін пропонує почати розпродаж державних університетів та їх майна

Кабінет Міністрів пропонує можливість приватизації державних університетів і їхнього майна. Ці зміни закладені в законопроєкті…

1 хв. ago

Експерти назвали 10 популярних автомобілів, які не проїдуть без ламання навіть 160 тисяч км

Придбання автомобіля є серйозним фінансовим рішенням, особливо в умовах війни та постійного зростання цін. Надійність…

3 хв. ago

Українські біженці сплатили понад 205 мільйонів євро податків у Литві за два роки

З початку повномасштабної війни, яку розпочала Росія, українці, що переїхали до Литви, активно сприяють економічному розвитку…

5 хв. ago

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

28 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

29 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

53 хв. ago