Categories: Курйози

Влада Сумщини прийняла мем “Суджа – це Україна” за правду і спростувала його

На тлі операції у Курській області у мережі поширився мем про проведення у місті Суджа референдуму щодо входження до складу України. Також виник мем про розгляд владою Сумщини питання приєднання Суджі до Сумського району.

Проте Сумська райрада повідомляє, що не розглядає таких питань. Місцеві посадовці запевняють, що це фейк, і що у них немає відповідних повноважень.

“Офіційно. Сумська районна рада не розглядає рішення про включення міста Суджа й Суджанського району РФ до складу Сумського району Сумської області”, – заявили в райраді Сумщини.

У проєктах рішень і порядку денного ради немає проєкту відповідного рішення, додали посадовці останній аргумент.

“Це питання не входить до її компетенції. Більш того, сесії Сумської районної ради на 8 серпня 2024 року не заплановано й вона не проводилася”, – уточнили у райраді.

У відповідь в мережі показали нібито рішення райради від 8 серпня про прийняття міста Суджа й Суджанського району Курської області до складу Сумського району України.

На “документі” немає ніяких вхідних та вихідних даних. Проте він має гриф районної ради, посилається на справжній указ президента України і справжніх місцевих посадовців.

Зокрема, згадана у “документі” Л.Б. Олійник, якій нібито делеговані повноваження проведення референдуму – це Лариса Борисівна, очільниця місцевого тервиборчкому. А візовано “рішення” Геннадієм Дем’яненко, справжнім головою Сумської районної ради.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 хв. ago

“Мобілізувати не можна відпустити”: ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

В Україні триває дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. В українському…

8 хв. ago

Пентагон вважає: удари по РФ далекобійною зброєю не врятують Україну

Україна чекає дозволу використовувати зброю великої дальності для ударів по Росії, але політика США у цьому питанні…

10 хв. ago

Нідерланди хочуть відправити українських чоловіків додому

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов'язаних українських чоловіків. Про силові методи…

25 хв. ago