Categories: Курйози

Страх котів перед огірками: пояснення науковців та кумедні відео

Коти — одні з найчарівніших створінь на планеті. Вони постійно дивують нас своїми витівками, піднімають настрій та приносять радість. Але водночас вони залишаються загадковими, а їхні реакції на певні предмети можуть бути зовсім неочікуваними. Наприклад, господарі часто помічають, що їхні пухнасті улюбленці демонструють дивну поведінку щодо огірків. Варто лише покласти огірок поруч з котом, як він миттєво відскакує, наче від вогню.

Чому коти так реагують на огірки, розповів фахівець у сфері поведінки тварин доктор Роджер Магфорд, пише видання TheTelegraph.

За словами вченого, цю реакцію досить легко пояснити. Так, майже на кожному відео господарі потайки кладуть огірок біля своїх котів, при цьому зазвичай хвостаті їдять, п’ють воду або знаходяться у розслабленому стані. 

Помічаючи біля себе новий невідомий предмет, вони природно реагують на нього як на потенційну небезпеку й відстрибують якомога далі. 

Експерт впевнений, що це не страх перед огірками, а реакція на невідоме. Якби на місці огірка опинився будь-який інший предмет, результат був би той самий.

“Коти повинні з підозрою ставитися до всього невідомого, адже це може виявитися змія або інший хижак. Я підозрюю, що реакція на іграшкового павука, пластикову рибу або маску була б такою ж. Словом, справа не в природі огірка, а в елементі несподіванки”, — підсумував Роджер Магфорд.

Якщо ж коту прямо показати огірок, то реакція буде різна, хтось проігнорує, хтось можливо злякається, а хтось почне гризти. 

Варто зауважити, що у соцмережах можна знайти сотні відео, де господарі нишком підкладають огірок коту. І, можливо, за такий вчинок кожен заслуговує потрапити в пекло. Проте реакція чотирилапих все одно викликає сміх.

Тож, якщо бажаєте отримати свою порцію позитиву та гарного настрою сьогодні, пропонуємо вам переглянути ці курйозні відео, як коти реагують на огірки: 

Сподіваємося, ми підняли вам настрій. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

4 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

4 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

4 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

4 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

4 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

4 години ago