2-річний хлопчик, якого називають «маленьким Пікассо», продав картину за 250 тисяч фунтів

2-річному хлопчику Лорану Шварцу, якого називають “маленьким Пікассо”, запропонували 250 тисяч фунтів стерлінгів (13,6 млн грн) за полотно. Раніше близько 30 його барвистих робіт продали колекціонерам за ціною від 8 до 12 тисяч фунтів стерлінгів (від 434 до 652 тис. грн) за кожну. Про це пише видання The Sun.

Повідомляється, що покупець з США запропонував приголомшливу суму в 250 тисяч фунтів стерлінгів за дебютну роботу Шварца під назвою “Пальці”.

32-річна мама хлопчика Ліза з Баварії (Німеччина) розповідає, що ще понад 20 тисяч шанувальників сподіваються придбати одну з його робіт, а деякі з колекціонерів приходили до них додому.

Ліза та її чоловік Філіп відкрили художній талант свого сина випадково під час відпустки в Італії минулого року. Хлопчик не виходив з дитячої кімнати для малювання, тож батьки зробили йому студію вдома.

Роботи хлопчика купують за сотні тисяч фунтівФото: Instagram

“Лоран інтегрує у свої абстракції помітні фігури. Там можна побачити різних тварин, наприклад, його улюблених слонів, динозаврів та коней. Для нього дуже важливо, щоб це було яскраво і барвисто, тому коричневий та інші нудні кольори не підходять”, — пояснила жінка.

Коли матір поділилася першою роботою дитини в Instagram, нью-йоркський арткритик сказав, що він має “винятковий талант”.

Гроші від продажу картин юного художника йдуть на ощадний рахунок. Хлопчик зможе розпоряджатися цими коштами, коли йому виповниться 18 років.

“Я страшенно пишаюся Лораном. Він щодня отримує листи від шанувальників”, — додала Ліза.

Картина Лорана ШварцаФото: Instagram
Ольга Степанова

Recent Posts

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

56 хв. ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

1 годину ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

1 годину ago

У YouTube разом із лайками з’явилася кнопка “Хайп”: як вона працює

Головний відеохостинг планети YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Це незвичайна опція – вона пропонує глядачеві…

1 годину ago

Повістки поштою: навіть якщо ТЦК наплутали з адресою – на вас чекає арешт рахунків і майна

Укрпошта почала розсилати перші 6000 повісток без участі працівників ТЦК. Народний депутат України Ігор Фріс…

1 годину ago

Українці без прописки можуть отримати великі штрафи: деталі

В Україні існує чітке законодавство, яке регулює вимоги до прописки громадян та іноземців. За їхнє…

1 годину ago