Зниклий портрет короля Генріха VIII знайшли за допомогою соцмереж

У Великій Британії мистецтвознавець Адам Бусякевич виявив зниклий портрет короля Генріха VIII, помітивши його у соціальних мережах.

Про це пише CNN .

Як повідомляє канал, він ліниво переглядав стрічку новин у соціальній мережі X, коли його увагу привернув пост людини, на яку він підписаний.

Лорд-лейтенант Уорікшира Тім Кокс був на прийомі в Уорікській залі Шира, де базується Рада графства.

Увагу фахівця привернув фон — на стіні висіло, як він запідозрив, зображення монарха з династії Тюдорів Генріха VIII, що зникло.

Бусякевич написав у своєму блозі, що “прокручував сторінку на великій швидкості”, коли помітив на стіні картину “з характерною арочною вершиною”.

Йому відразу ж згадалася серія з 22 портретів, замовлених місцевим політиком та майстром гобеленів у 1590-х роках.

За словами Бусякевича, Ральф Шелдон замовив картини, які в основному зображали королів, королів і «знаменитих сучасних міжнародних діячів», для розміщення у своєму будинку Weston House в Уорікширі. Причина, через яку на них були арочні верхівки, полягала в тому, що вони «колись були включені до архітектурного фризу Довгої галереї у Вестоні», — пояснив експерт.

На картині зображено короля з мечем у руках і в капелюсі з пір’ям — так само, як його зображено на гравюрі Довгої зали, зробленої антикваром Генрі Шоу в 1839 році.

Після того, як Бусякевич оприлюднив свою теорію, він відвідав Уорікський Шир-хол разом із місцевим істориком Аароном Меннінгом , щоб побачити картину поблизу. Портрет великий та повністю відповідає іншим портретам Шелдона, заявив експерт.

Лисенко Катерина

Recent Posts

В Україні повернуть планові перевірки бізнесу, але не для всіх: кому варто готуватися

Уряд уперше від початку повномасштабної агресії РФ скасував мораторій на перевірки деяких підприємств нехарчової продукції. Це стосуватиметься…

10 хв. ago

Мобілізація в Україні: Комітет Ради підтримав заборону на призов обмежено придатних до 25 роківв

Комітет з питань нацбезпеки та оборони Верховної Ради 16 вересня розглянув законопроект про заборону мобілізації обмежено придатних…

21 хв. ago

ФОПам не сподобається: у Раді хочуть скасувати важливе для підприємців положення

У 2025 році фізичні особи-підприємці (ФОП) будуть знову зобов’язані сплачувати Єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Нагадаємо,…

36 хв. ago

Ексголову Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під 30 млн грн застави

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід колишньому голові Дніпропетровської обласної адміністрації Валентину Резніченку у вигляді застави…

48 хв. ago

Путіну тут не місце. Як Ердоган вкотре показав РФ, хто головний

Президента Туреччини важко назвати союзником України, зазначає журналіст Орест Сохар. Але водночас звертає увагу на…

56 хв. ago

Через аномальний паводок у двох польських містах прорвало дамби: людей евакуюють

Шторм "Борис", який пройшов у країнах центральної та східної Європи, спричинив сильні зливи та повені. Величезних…

1 годину ago