У РФ депутати “подружилися” з фейковим z-поетом, який видавав вірші нацистів за патріотичні

У РФ антивоєнні активісти створили фейковий акаунт вигаданого Z-поета Геннадія Ракітіна й опублікували під його ім’ям 18 віршів нацистських авторів, перекладених російською мовою. Про це розповів журналіст Андрій Захаров, знайомий з авторами антивоєнної ініціативи.

За рік існування профілю “Ракітін” отримав грамоту від організаторів всеросійського конкурсу патріотичної поезії імені Твардовського, який проводить Калузьке відділення спілки професійних літераторів. “Ракітіна” в друзі додали 95 депутатів Держдуми, 28 сенаторів і Z-воєнкори.

Серед друзів “поета”, наприклад, Андрій Клішас і Дмитро Рогозін. Творчість Ракітіна, крім z-пабліків, публікували пропагандист Микита Михалков і журнал “Москва”.

Як розповів журналіст-розслідувач Андрій Захаров, акаунт Геннадія Ракітіна створили його антивійськово налаштовані знайомі. Фотографію для профілю згенерувала нейромережа, що можна помітити за бородою, яка зливається з шиєю. Особисті дані “поета” також були повністю вигаданими.

За рік на сторінці Ракітіна було опубліковано 18 віршів нацистських авторів, перекладених російською мовою. Зміст творів практично не змінювався: у них просто Німеччина ставала Росією, а “безіменний штурмовик” – “безіменним бійцем ПВК “Вагнер””. Вірш “Лідер”, присвячений Володимиру Путіну, виявився перекладом твору “Фюрер” авторства Еберхарда Меллера – нациста й антисеміта, члена НСДАП. Вірш “Перед портретом”, також присвячений російському президенту, – це переклад вірша “Гомери штурмових загонів”. Його автором є Гериберт Менцель – штурмовик і член НСДАП. Оригінал присвячений Адольфу Гітлеру.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

3 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

4 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

4 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

4 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

4 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

4 години ago