Танцюристи зі Львова не повернулись в Україну із закордонних гастролей

Троє танцюристів Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької вирішили залишитись за кордоном і не повернулись з гастрольного туру. Імена танцюристів, які брали участь у постановці балету “Дон Кіхот”, зникли з онлайн-афіш. Про деталі інциденту з українцями розповіли на порталі “Щоденний Львів”.

Журналісти порталу отримали інформацію від неназваних співрозмовників, дотичних до театру. Анонімні джерела стверджують, що з гастролей у Фінляндії не повернулись троє осіб: Андрій Михаліха, Юлія Михаліха-Рома, Богдан Ключник.

Соліст балету Андрій Михаліха
Солістка балету Юлія Михаліха-Рома
Актор балету Богдан Ключник

Театральна трупа перебувала за кордоном з 3 по 22 лютого. Виставу “Дон Кіхот” побачили глядачі в Естонії та Фінляндії, пояснюється на порталі. З 1 березня балет покажуть у Львові. Однак на онлайн-афіші балету “Дон Кіхот” зникли імена танцюристів, які раніше брали участь у цій постановці.

Тим часом у архівній копії анонсу можна побачити, які партії виконували актори: Андрій Михаліха — “Базіль” (пізніше — “Еспада”), Юлія Михаліха-Рома — “Жуаніта і Піккілія” (імені Ключника немає у копії станом на 30.05.23).

Львівський театр – новий анонс “Дон Кіхота”Фото: Скриншот
Львівський театр – старий анонс “Дон Кіхота”Фото: Скриншот

Актори попрощались з колегами віртуально, пояснили співрозмовники журналістів. На сторінках у соцмережах якихось пояснень не відшукалось. Тим часом зауважили, що із сайту Львівської національної опери зникли імена трьох акторів: на їхніх сторінках показує помилку 404.

Львівський театр – сторінка танюцюриста-втікачаФото: Скриншот

На сторінці Facebook Львівського національного академічного театру відсутні пояснення про подію з танцюристами. Натомість там розміщене запрошення на “Дон Кіхота”, якого будуть показувати у березні 2024 року.

Актори балету — деталі

Андрій Михаліха — провідний соліст балету, виконавець сольних партій у постановках “Лілея” К. Данькевича, “Дон Кіхоті” Л. Мінкуса, “Баядерка” Л. Мінкуса та ін.

Юлія Михаліха-Рома — солістка балету, виконувала партії у “Лебединому озері” П.І. Чайковського, “Есмеральді” Ц. Пуньї, “Дон Кіхоті” Л. Мінкуса та ін.

Богдан Ключник — артист балету: партії у його виконанні на порталі опери не вказані.

Зазначимо, 13 лютого у Львівському оперному театрі стався скандал з виконавицею ролі “Кармен” Валентиною Плужніковою. З’ясувалось, що вона виходила на сцену разом з російськими танцюристами. Жінку усунули від виконання вокальних партій, хоч вона пояснювала, що росіян зустрілись їй випадково під час навчання.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

23 хв. ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

31 хв. ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

37 хв. ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

43 хв. ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

50 хв. ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

58 хв. ago