Затримання гурту «Бі-2» в Таїланді. Росія має намір розправитися над артистами

Учасники російського рок-гурту «Бі-2» вперше вийшла на зв’язок після затримання у Таїланді. Артисти у своєму інстаграмі повідомили, що перебувають у центрі міграційної поліції в Пхукеті. За їхніми словами, наступного дня після затримання суд призначив штраф, який вони сплатили на місці. Потім їх затримала міграційна поліція Таїланду.

Відомо, що у музикантів відібрали телефони та збираються везти до Бангкока, де вирішуватимуть питання про депортацію.

Генконсул Росії у Пхукеті Соснов домагається депортації музикантів у Росію на підставі нібито проведення концерту без робочих віз.

У Росії музикантам загрожує переслідування за політичними статтями: речниця МЗС Марія Захарова вже звинуватила їх в спонсоруванні тероризму, тобто у підтримці України.

До звільнення музикантів підключилося МЗС Ізраїлю: у солістів групи громадянство Австралії та Ізраїлю. Водночас, австралійського консула, який приїхав до місця утримання музикантів, до них не пустили.

Артисти в інстаграмі написали, що приводом для затримання стали нібито неправильно оформлені організаторами документи. При цьому група підкреслила, що минулого року вже успішно провела два концерти в Таїланді, і обидва останні заходи в Паттайї та Пхукеті проводилися офіційно, із залученням місцевих організаторів та дотриманням усіх вимог безпеки.

Зазначимо, що гурт «Бі-2» виступає з антиросійською позицією та підтримує Україну у розв’язаній РФ проти неї повномасштабній війні. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

41 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

43 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

44 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

54 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

56 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

58 хв. ago