8 причин, чому світ божеволіє від Тейлор Свіфт та її творчості

Тейлор Свіфт відома на весь світ співачка, яка вже кілька років поспіль підкорює серця мільйонів фанатів в усьому світі. Її популярність – це якийсь феномен.

Саме про те, чому від Тейлор Свіфт божеволіє весь світ, розповідає медіа “Слух” в Instagram.

Особливе ставлення до фанатів

Тейлор Свіфт налаштовує близькі стосунки з медійною особистістю і у фоловерів виникає відчуття дружби з нею.

Перед випуском альбомів “1989”, “Reputation” та “Lover” артистка організувала багато таємних зустрічей з шанувальниками. Вона запрошувала їх додому послухати ще нікому невідомі альбоми, потанцювати, спекти печива, потримати “Греммі” і просто потусуватися.

Чесна комунікація з шанувальниками

Прихильники – це головний ресурс співачки. Це найчисельніша фан-база у світі, що є результатом кропіткої методичної роботи. У Тейлор Свіфт 468 мільйонів підписників y Х, Facebook, Instagram i TikTok. Вона використовує інтернет для просування музики з 2005 року.

Ще до виходу дебютного альбому співачка активно вибудовувала комунікацію. На MySpace її пісні зібрали 45 мільйонів прослуховувань. На початку карʼєри це довело радіоведучим, що в молодої виконавиці дійсно існують фанати, готові слухати таку музику по радіо.

Тейлор Свіфт – музичний хамелеон

Широкий спектр музикальних здібностей Тейлор покриває попит дуже різних категорій слухачів. Серед фанатів можна знайти й дівчат-підлітків з проблемами пубертату, і пʼятдесятирічних сільських консерваторів із США.

За 18 років карʼєри артистка написала 10 студійних альбомів та перезаписала чотири з них. Музикантка почала з класичного кантрі-альбому “Taylor Swift”, далі її музика еволюціонувала в кантрі-поп і поп-рок, потім – у стилі R’n’B, а на останніх роботах вона продемонструвала таланти в синті-попі, фольку та бедрум-поп-музиці.

Поетичний хист

Прозаїчність текстів і проблем Тейлор якнайкраще резонує з мільйонами фанатів. Проста лірика гарантує ясність. Головне в її текстах – щирість. Співачка розповідала, що пише пісні, наче щоденникові записи. Спеціальне видання CD-диску альбому “Lover” містило рукописи з її щоденників 13-27 років.

Правильне використання своєї популярності

2023 став знаковим роком у творчості артистки. Тейлор стала “Людиною року” за версією журналу Тіmе. Головний її здобуток – початок всесвітнього туру “The Eras Tour”. Він охоплює всі музичні ери її творчості та вже оголошений найкасовішим в історії.

Політичний вплив

Наприкінці весни 2024 відбудеться європейська частина туру Свіфт. Віце-президент Єврокомісії закликав Свіфт попросити її аудиторію взяти участь у голосуванні до Європарламенту. Тейлор у соцмережах нагадала шанувальникам зареєструватися на майбутніх виборах у США – за день було зареєстровано 35 тисяч.

Вона підтримує ЛГБТК+-спільноту, фемінізм і боротьбу з расизмом, що впливає на ріст її популярності серед молоді. Співачка записала пісні “You Need To Calm Down” та “The Man”, щоб підтримати протести проти суспільної несправедливості.

Культ Тейлор Свіфт

Тейлор – лідерка, яка пропонує шанувальникам всю себе і завдяки власноруч створеному культу здатна спрямовувати потоки мільйонної аудиторії у правильну течію. Вона продає не свою музику або концерти, а можливість стати друзями.

Шанувальники створюють сайти, присвячені філософії музикантки, вигадують конспірологічні теорії, згідно з якими вона є клоном сатаністки Зіни Шрек, і готові прощати Тейлор усі гріхи. Навіть у неї вони є – співачка очолила рейтинг знаменитостей, чиї літаки викидають найбільше вуглецю.

Постійний ріст

Постійним фоном дорослішання англомовних міленіалів по всьому світу була музика Тейлор Свіфт. Вони чули ці пісні в торговельних центрах, по радіо, в кафе – всюди. Тепер міленіали виросли, а музикантка стала світовою зіркою, і виявляється, що вони з легкістю можуть дружити. Отримати її лайк чи навіть спекти печива в неї вдома в еру цифрової самотності інтернет перетворює малоймовірну казку в примарну реальність.

Саме завдяки рукотворній ілюзії Тейлор Свіфт отримала найвідданішу фан-базу у світі, яка готова перекуповувати квитки за тисячі доларів на її виступ та йти голосувати на вибори за покликом співачки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

37 секунд ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

7 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

17 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

19 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

23 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

35 хв. ago