“Зателефонував другу у ВР”: Володимир Остапчук потрапив у скандал через відстрочку від армії

Фронтмен гурту Our Atlantic Віктор Байда, якого мобілізували до лав ЗСУ заявив, що завдяки своїм зв’язкам, телеведучий Володимир Остапчук отримав відстрочку від армії. Таку інформацію він опублікував на своїй сторінці в Інстаграм.

Зокрема, за словами музиканта, 19 червня, він будучи в Щербакова в поліклініці, де проходив ВЛК, зустрів Володимира Остапчука, який разом з поліцейськими проходив ВЛК. Співак наголосив, що телеведучий проходив лікарів у супроводі правоохоронців оминаючи всі черги.

“Він єдиний, хто проходив ВЛК з супроводом поліції та хвалився мені, що проходить все без черг, хоча насправді це має бути доступним для всіх. Пройшовши експрес ВЛК нас всіх повезли в Шевченківський ТЦК зокрема й Остапчука (загалом нас було 7)”, — написав Віктор Байда.

Того ж дня усіх чоловіків відправили в навчальний центр, усіх крім Володимира Остапчука. Як розповів музикант, вже згодом він дізнався, що телеведучому дали відстрочку на місяць, після того, які він підняв усі свої зв’язки.

“О 23:00 ми вже всі сиділи в автобусі чекаючи коли нас відвезуть в розподільчий пункт на ДВРЗ, всі окрім Володимира Остапчука. Вже будучи в казармі я дізнався від хлопця, який був у нашій групі мобілізованих, що перед від’їздом на ДВРЗ він зателефонував другу у ВР і йому дали відстрочку на місяць. За словами хлопця, (прізвище та ім’я називати не буду) він дізнався про це від самого Остапчука, коли той спілкувався з представниками поліції та ТЦК”, — розповів музикант.

Реакція Володимира Остапчука

Вже через пару годин після публікації Віктора Байди Володимир Остапчук пояснив свою позицію. За словами Остапчука, він дійсно проходив ВЛК разом з Віктором і дійсно подія мала місце. Однак, як заявив телеведучий, різниця між ними в тому, що Володимир тільки ставав на облік, а не прийшов оновлювати свої дані, оскільки раніше він виїжджав жити в Канаду і тоді його зняли з військового обліку. Зараз же, за словами Остапчука йому повторно треба стати на облік.

Остапчук підтвердив, що 18 травня представники Шевченківського ТЦК вручили повістку на оновлення даних. Вже через кілька днів телеведучий з’явився у Шевченківський ТЦК, однак його перенаправили в Подільський, за місце прописки. Протягом місяця Остапчук не міг потрапити в ТЦК, через великі черги, а оскільки термін повістки підходив до завершення, він звернувся в поліцію, щоб уточнити, як йому діяти далі. Тоді правоохоронці пояснили йому, що необхідно з’явитися у Шевченківський ТЦК і показати, що він дотримався усіх вимог і пройшов все, що необхідно, а по можливості піти в ТЦК за місцем прописки і там пройти все заново. Саме 19 червня, Володимир Остапчук прийшов у Шевченківський ТЦК, щоб стати на облік.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Ви їх проїли”: українцям треба купити обладнання на $3-4 тис, щоб мати світло, — експерт

Українці десятиліттями не доплачували за електроенергію, тому тепер доведеться купувати дороге обладнання, щоб забезпечити себе електрикою…

3 хв. ago

В Китаї ракета-носій Tianlong-3 задимілася і видовищно вибухнула після запуску (відео)

В Китаї під час статичних випробувань вибухнула ракета Tianlong-3, китайський аналог американської ракети Falcon 9.…

7 хв. ago

На Буковині чоловіки з мачете напали на прикордонника, один із них загинув

У Чернівецькій області двоє чоловіків напали на прикордонника. Про це повідомляє журналіст Віталій Глагола. Так, за його…

9 хв. ago

У Києві помітили надпотужний кросовер Lamborghini з яскравим тюнінгом (фото)

У Києві сфотографували особливий кросовер Lamborghini Urus. Автомобіль доопрацювали в німецькому тюнінг-ательє Mansory. Його світлини опублікували на сторінці supercars_ua…

2 години ago

Доведеться платити більше: як зміниться вартість комуналки в Україні з 1 липня

Вартість комунальних послуг в Україні постійно зазнає змін, зокрема, у червні зросли тарифи на постачання електроенергії.…

2 години ago

Росія могла замінувати Північне море – The Times

Росія могла замінувати кабелі електропостачання та телефонні кабелі, а також нафтові та газові трубопроводи у…

2 години ago