Олена Зеленська відвідала виставку у розкішній вишиванці з кольоровими квітами: фото

Вишиванки займають особливе місце у гардеробі першої леді України. Вишиті сорочки Олена Зеленська обирає для закордонних поїздок, також у національному одязі дружина президента з’являється на українських подіях. Одну зі своїх розкішних вишиванок вона одягла на виставку “Ломикамінь. Жіночий спротив у Криму”, яка відкрилася у Києві 26 лютого.

Художня виставка проходить у приміщенні Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим. На її відкритті побувала дружина Володимира Зеленського та показала фото на офіційній сторінці в Instagram.

 Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Мета виставки – привернути увагу громадськості до історій жінок, яких незаконно ув’язнили за підтримку України, вшанувати силу та відважність дружин політв’язнів, а також тих, хто щодня чинить спротив окупантам, борючись за свої права та свободи.

“За 10 років війни та окупації в Криму з’явилися не лише дружини політв’язнів, але й жінки-політв’язні. Вже 217 жінок притягнені окупантами до так званої адмінвідповідальності за “злочини” на кшталт вдягання вишиванки чи проведення українських вечорів. Кримські журналістки свідчать про те, що відбувається з їхньою батьківщиною, щодня чекаючи арешту, адвокатки стають єдиним захистом для несправедливо засуджених”, – написала перша леді.

 Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Виставку картин назвали ім’ям квітки, що росте у Криму, яку у своїй поезії оспівувала українська поетеса Леся Українка. Вона побачила цю рослину на горі Ай-Петрі, і увічнила рядком: “Камінь пробила вона, той камінь, що все переміг”.

“Мені здається, у цій історії є надзвичайний символізм. Бо такою квіткою була Леся. Пізніше її навіть називали ломикаменем української культури – за те, що розвивала прогресивні суспільні ідеї, була борчинею”, – сказала Зеленська.

 Фото: instagram.com/olenazelenska_official

І додала, що такою квіткою є кожна із жінок, про яких сьогодні мовиться на виставці. Кожна із жінок не лише кримського спротиву – всеукраїнського. І кожна із цих квіток здатна прорости крізь камінь будь-якого терору.

На відкритті виставки перша леді з’явилася в оригінальній вишиванці. Біла лляна сорочка з об’ємними рукавами прикрашена яскравим квітковим орнаментом. Образ Олена Зеленська доповнила улюбленими чорними палаццо і трендовим широким паском.

 Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Ольга Степанова

Recent Posts

Отримав благословення: чоловік закохався в тещу і одружився з нею

45-річний Сікандар Ядав з Індії закохався й одружився зі своєю 55-річною тещею на ім'я Гіта…

2 хв. ago

На Дніпропетровщині чоловік із ножем напав на співробітника ТЦК

У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, чоловік із ножем на співробітника територіального центру комплектування та…

6 хв. ago

Зеленський виступив проти перемир’я з Росією на час літніх Олімпійських ігор

Президент України Володимир Зеленський виступив проти перемир'я з Росією на час літніх Олімпійських ігор у…

1 годину ago

У Німеччині пропонують збивати російські ракети над Західною Україною з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

2 години ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

4 години ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

6 години ago