Кадиров став на захист Онуфрія та Московської церкви в Україні

Глава Чечні Рамзан Кадиров засудив заборону Московської церкви в Україні і заявив, що київська влада не має віри. Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Це маразм повний. Навіть шайтан не може придумати такого, не те, що людина. Немає віри, у них немає нічого пов’язаного з людиною, тому вони ні про що не думають. У Заходу свої інтереси, а ці українські шайтани, які виконують, – вони безбожники і з ними вести переговори, розмови про щось не треба», – цитують Кадирова пропагандисти.

Як відомо, Московська церква працює в Україні під брендом «Українська православна церква», хоча закон зобов’язав її змінити назву ще у 2018 році.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 8371 щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, що мають керівний центр у державі, яка здійснює збройну агресію проти України. 

Закон передбачає заборону Російської православної церкви (РПЦ) як релігійної організації.

Після того, як закон набере чинності, українським церквам, які підозрюють у співпраці з РПЦ, буде надано дев’ять місяців для розриву зв’язків.

23 серпня спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав законопроєкт № 8371 щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, що мають керівний центр у державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

Також, Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроєкт про заборону Московської церкви, яка працює в Україні під брендом УПЦ МП. Зокрема, народного депутата Юрія Загороднього, який проголосував за заборону в Україні Російської православної церкви, було виключено з групи «Платформа за життя та мир».

Як повідомлялося, заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв істерично відреагував на заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що мають керівний центр у державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Тим самим він зайвий раз підкреслив зв’язки релігійної організації, яка діє в Україні під брендом Української православної церкви Московського патріархату, з Росією.

До слова, президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Верховної Ради щодо законопроєкту про заборону Московської церкви. За словами президент, парламентарі ухвалили закон щодо «духовної незалежності України».

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація чоловіків до 25 років: в Україні готують наказ про заборону

Український парламент має намір зупинити мобілізацію чоловіків 18-25 років шляхом ухвалення окремого наказу, щоб не…

18 хв. ago

У Дніпрі під Києвом виловили хижу рибу-мутанта із зеленим м’ясом (відео)

У водах Дніпра неподалік Києва чоловікові вдалося виловити щуку середніх розмірів, яка виділялася незвичайним "забарвленням".…

27 хв. ago

Чи може чоловік з тимчасовою відстрочкою виїжджати за кордон

Під час воєнного стану військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати державний…

35 хв. ago

В Україні можуть різко підвищити премії для деяких суддів

Кабінет Міністрів України у проєкті державного бюджету на 2025 рік пропонує ввести нову систему преміювання…

43 хв. ago

Найбільш вимираючий пінгвін із жовтими очима став “Птахом року” (відео)

Щороку в Новій Зеландії проводять всесвітньо відомий конкурс "Птах року" і журі назвало переможця 2024…

51 хв. ago

В Україні змінили правила реєстрації гуманітарних авто для ЗСУ

Кабінет міністрів України вніс важливі зміни до процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, ввезених як…

1 годину ago