У РФ ініціювали кримінальну справу проти Моргенштерна

Прокуратура Москви направила матеріали до Слідчого комітету РФ для порушення справи стосовно Алішера Моргенштерна, якого раніше визнали іноагентом. Співака звинувачують в ухиленні від виконання зобов’язань іноагента, повідомляє ТАСС із посиланням на наглядове відомство російської столиці.

У документах ідеться про те, що артиста вже двічі за останній рік притягували до адміністративної відповідальності через відсутність маркування матеріалів у соцмережах, однак і далі продовжував публікувати пости без відповідної плашки.

Якщо справі дадуть хід, Алішеру загрожує два роки позбавлення волі.

Моргенштерн потрапив до списку іноагентів у травні минулого року разом із соратниками Олексія Навального — Любов’ю Соболь і Володимиром Міловим. Його внесли туди через “фінансування з України”, а також від ізраїльської компанії Yoola, яка відповідає за монетизацію відео на сервісі YouTube.

Алішер виїхав із Росії в листопаді 2021 року після того, як глава Слідкому Олександр Бастрикін звинуватив його в торгівлі наркотиками. Спочатку співак жив у Дубаї, проте в січні цього року йому заборонили туди в’їзд. На своєму каналі він розповів, що коли намагався повернутися в Дубай із Таїланду, представники авіакомпанії Emirates сказали йому на стійці реєстрації в аеропорту, що “біля його імені стоїть позначка”, і врешті-решт не пустили.

Як додав репер, цьому передувало те, що наприкінці минулого року в нього “в Дубаї почалися проблеми, скасовували концерти”. Тоді ж йому відмовили “як туристу” у “продовженні візи”, і він тимчасово виїхав з ОАЕ.

Зараз музикант мешкає на Балі і, за його словами, оформляє візу в США, щоб переїхати туди жити. Він наголошує, що не порушував законів ОАЕ і не робив жодних політичних висловлювань.

Ольга Степанова

Recent Posts

Безробітні можуть отримати від 8 тисяч гривень в місяць: які умови

Безробітні українці можуть приєднатися до громадських робіт. Оплата на таких роботах складає не менше 8…

2 хв. ago

Зміниться до невпізнання: вчені показали, що станеться з нашою планетою за мільярди років

Земля не завжди мала такий вигляд, як зараз, і моделювання показує, наскільки сильно змінилася планета через…

5 хв. ago

Як на оригінальному фото: житель Ірландії сфотографував Лох-Несське чудовисько

Житель Ірландії Дін Бітті заявив, що сфотографував Лох-Несське чудовисько під час відпочинку на місцевому озері…

23 хв. ago

Чекати ще не довго: коли в Україну прийде справжня осінь і стане прохолодніше

Першими похолодання в Україні відчули жителі західних областей – там уже знизилася температура повітря і почалися дощі.…

25 хв. ago

Автомобілі навчили здавати п’яних водіїв у поліцію: втекти не вийде

Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або навіть…

34 хв. ago

У Байдена нема стратегії перемоги України: Конгрес вимагає чіткого плану

Команда президента США Джо Байдена фактично відмовляється від своїх обіцянок підтримувати Україну до перемоги та не має…

39 хв. ago