Український диригент отримав орден від британського короля

Українського диригента Кирила Карабиця нагороджено орденом «за заслуги в музичній галузі та популяризацію симфонічних творів з України та Східної Європи у Великій Британії». Про це повідомив Борнмутський симфонічний оркестр, головним диригентом якого є Карабиць.

Кирило Карабиць, який цього року завершує 15-річний термін перебування на посаді, у жовтні стане лауреатом диригентської премії BSO та художнім керівником проєкту «Голоси зі Сходу».

За 15 років, що Карабиць очолює Борнмутський симфонічний оркестр, він виконав понад 60 творів зі Східної Європи та Центральної Азії. Зокрема, серія «Голоси зі Сходу» включає твори з Вірменії, Азербайджану, Грузії, Македонії, Польщі, Туркменістану та України.

«Я глибоко вдячний за цю почесну нагороду за подорож, яку я мав честь розділити з музикантами і слухачами Борнмутського симфонічного оркестру протягом останніх 15 років – я глибоко пишаюся тим, чого ми досягли разом», – сказав Карабиць.

Він додав, що з нетерпінням чекає можливості виступити у Брістолі, Пулі та Лондоні цієї весни.

Кирило Карабиць – син композитора Івана Карабиця, з 2009 року є головним диригентом Борнмутського симфонічного оркестру на південному заході Англії.

Також він працював з іншими знаменитими оркестрами світу, зокрема Віденським, Чиказьким, Французьким національним, Сіднейським філармонічним, Мюнхенським філармонічним, Оркестром BBC тощо.

Ольга Степанова

Recent Posts

Секс спартанських жінок викликав заздрість істориків: такого не було у всій Греції

У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…

1 годину ago

П’яна гола дантистка “тероризує” Німеччину

Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…

1 годину ago

На честь Тейлор Свіфт переназвуть місто в Німеччині (фото)

На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…

1 годину ago

Алкоголь, змішаний з енергетиком, покращує мозок: але, що далі

Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…

1 годину ago

Пройти треба всім водіям без винятку: в Україні повертають техогляд

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…

2 години ago

Все дуже серйозно: до Ради внесли закон про захист чоловіків від ТЦК, що пропонують

В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…

2 години ago