Український продюсер отримав вирок у Росії: у чому його звинувачують

Басманний суд Москви засудив українського режисера і продюсера Олександра Роднянського до 8,5 років колонії у справі про нібито поширення “фейків” про російську армію. Про це сам Роднянський повідомив на своїй сторінці в Instagram.

У своєму пості Роднянський зазначив, що під час судового процесу прокурор стверджувала, що його дописи виражали “негативне ставлення до російських військових” і називали їхні дії загарбницькими. На що режисер відповів, що повністю згоден з цим твердженням, адже війна Росії проти України є загарбницькою та підлою, як визнає весь світ.

Водночас Роднянський заявив, що категорично не згоден з вироком та не визнає ані законності судового процесу, ані існування статті про “військові фейки”. Він також нагадав, що лише кілька років тому жив і працював у Москві, а його фільми, зокрема “Левіафан”, здобували міжнародні нагороди, включно з “Оскаром” та “Золотим глобусом”. Однак після вторгнення Росії в Україну все змінилося, і тепер його судять за антивоєнні пости.

“Законність суду над собою, як і законність існування абсолютно абсурдної статті “за військові фейки” не визнаю. Лише кілька років тому напередодні вторгнення російської армії в Україну, я жив і працював у Москві. Мої фільми вигравали призи в Каннах, були двічі номіновані на “Оскар” від Росії, а спродюсований мною “Левіафан” виграв Золотий глобус. Часи радикально змінилися і сьогодні мене засуджують за мої антивоєнні пости в інстаграмі”, — розповідає він.

Режисер також підкреслив іронію долі: отриманий вирок у 8,5 років нагадує назву одного з його улюблених фільмів — “8½” Федеріко Фелліні. Роднянський запевнив, що попри це рішення суду, він продовжить виступати проти війни та знімати фільми, а судове переслідування не зможе змусити його замовкнути.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Білорусь оголосила дату виборів президента

Центральна виборча комісія Білорусі оголосила, що наступні вибори президента відбудуться вже 26 січня 2025 року. Про це повідомляє Reform.news.…

2 хв. ago

Аромати, що вражають: які парфуми обрати жінці на 2025 рік

Кожна жінка обожнює парфуми, оскільки вони відображають індивідуальність. Запах передає настрій та стиль людини, тому…

11 хв. ago

Нові правила проходження ВЛК? Що підготували ТЦК

Під час проходження ВЛК медичний персонал суворо дотримується певних норм, оскільки за перебігом процедури часто…

20 хв. ago

Путіна принизили під час саміту БРІКС (ВІДЕО)

Російський диктатор Володимир Путін змушений був чекати на лідера Китаю Сі Цзіньпіна перед спільними переговорами…

28 хв. ago

Пенсії можуть скасувати у 2025 році: які категорії пенсіонерів залишаться без виплат

Уряд України розглядає можливість зупинення виплати пенсій окремим категоріям пенсіонерів у рамках оптимізації бюджетних видатків.…

39 хв. ago

Військовий збір підняли до 5%: на скільки ж зростуть зарплати військових

Після підвищення військового збору до 5%, багато хто почав хвилюватися про те, як це позначиться…

48 хв. ago