Маск знову в епіцентрі скандалу: автори культового фільму не пробачили Tesla крадіжки

Ілон Маск знову потрапив у скандал, і цього разу причиною став не черговий твітер-шторм, а звинувачення у порушенні авторських прав. Власники авторських прав на культовий фільм «Blade Runner 2049», компанія Alcon Entertainment, подали позов проти Tesla та Маска, звинувачуючи їх у незаконному використанні зображень фільму під час презентації «We, Robot», пише The Verge.

Згідно з позовом, Tesla використала генератор зображень на основі ШІ для створення промо-матеріалів, які нагадують кадри з фільму «Blade Runner 2049», незважаючи на відмову Alcon надати дозвіл на їх використання. Виявляється, що Tesla та Warner Bros. Discovery (WBD) намагалися отримати дозвіл від Alcon у день події, проте компанія категорично відмовилася від такої співпраці, посилаючись на «непередбачувану і політизовану поведінку Маска».

Незважаючи на відмову, Tesla нібито використала кадри з «Blade Runner 2049» і, перетворивши їх за допомогою ШІ на «стилізовані копії», продемонструвала їх під час заходу. Маск особисто згадав франшизу «Blade Runner», розповідаючи про своє бачення майбутнього, що сталося на фоні кадру з людиною в плащі, яка стоїть перед постапокаліптичним міським пейзажем.

Alcon також заявила, що не знала про жодні угоди між Tesla та WBD, які могли б легально дозволити використання кадрів фільму під час презентації. За словами представників Alcon, Tesla та WBD нібито домовилися про використання студійного майданчика та обладнання для події, але не повідомили про додаткові промоційні елементи, які могли включати прив’язку Tesla до фільмів зі студійного каталогу.

Позов не уточнює, скільки Alcon вимагає відшкодування, але чітко вказує, що Tesla, Маск і WBD розуміли незаконний характер своїх дій і свідомо підтримували таку акцію.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Спікер у центрі скандалу: Стефанчук відповідає на звинувачення у “родинних зв’язках” із Крупою

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук спростував чутки, які з’явилися у ЗМІ про можливий родинний…

6 хв. ago

Ердоган змінює курс? Туреччина таємно зупинила постачання військових товарів до РФ

Туреччина, як виявилося, таємно припинила експорт американських товарів військового призначення до Росії після попереджень з…

15 хв. ago

Мерзнете, бо батареї холодні? Ось топ-5 пристроїв, які врятують вас від дубака

Опалювальний сезон іще не розпочався, а температура у вашій квартирі вже не надихає? Не хвилюйтесь…

33 хв. ago

Ціни на житло у Німеччині: скільки треба грошей, щоб купити квартиру чи будинок

Ціни на житло у великих містах Німеччини продовжують демонструвати динаміку, яку уважно відслідковують як місцеві…

45 хв. ago

Дрон влетів у спальню: з’явилися заборонені кадри резиденції Нетаньяху після атаки

Ізраїльські ЗМІ оприлюднили шокуючі кадри резиденції прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху у Кесарії після того, як…

56 хв. ago

Мобілізація 14-річних: юрист назвав це воєнним злочином

Юрист Володимир Пилипенко різко прокоментував заяву лідера партії "Братство" Дмитра Корчинського, який запропонував знизити мобілізаційний…

1 годину ago