Дружина українського продюсера позичила гроші у росіян для купівлі будинку в США, — розслідування

Сім’я українського кінопродюсера Артема Колюбаєва, який був бізнес-партнером керівник Офісу президента України Андрія Єрмака, придбала будинок у передмісті Вашингтона за 600 тисяч доларів. Частину коштів на помешкання позичили у росіян. Про це йдеться у розслідуванні “Слідства.Інфо”.

Колюбаєв заявив, що вартість маєтку покривала його дружина Катерина. Це були власні заощадження, запозичення та кошти, за які вона продала своє майно.

“У період з 2022 по 2024 роки моя дружина продала два своїх автомобілі: Mercedes-Benz CLS 2015 року та Mercedes-Benz GLE 2016 року. Також продала два обʼєкти своєї нерухомості в Києві та Київській області”, — розказав він журналістці.

Розслідувачі перевірили та підтвердили цю інформацію, але з’ясувалося, що максимальна сума, яку жінка могла виручити з продажу, — це 350 тисяч доларів.

Згідно з реєстрами США, ще 250 тисяч доларів Катерина позичила у компанії штату Флорида A&D Mortgage.

Фото: Слідство. Інфо

За даними “Слідства.Інфо”, ця фірма має зв’язки з Росією. A&D Mortgage належить Максиму Слюсарчуку, який також є директором Російськомовної американської палати південної Флориди. Його дружина Світлана є менеджеркою компанії. A&D Mortgage має офіс у Санкт-Петербурзі та набирає на роботу людей із Росії.

Російськомовна американська палата, де працюють Слюсарчуки, — це спільнота, що об’єднує російськомовних людей у США. Вони, зокрема, фінансують фестивалі російської культури, зазначають журналісти.

Максим Слюсарчук з дружиною Світланою по центру Фото: Слідство. Інфо

Катерина Колюбаєва заявила, що фірму для позики їй порадив брокер, а інформація про російські звʼязки, яку знайшли розслідувачі, “буде перевірена й юридично підтверджена чи спростована”.

Що відомо про Артема Колюбаєва

Артем Колюбаєв був співзасновником будівельних компаній, пов’язаних із народним депутатом від вже забороненої партії “ОПЗЖ” Вадимом Столаром і Віктором Медведчуком, підозрюваним у державній зраді. Про це на початку 2023 року повідомляли розслідувачі Bihus.Info.

За даними журналістів, восени 2023 року Колюбаєв отримав понад 20 мільйонів гривень на свої кінопроєкти та частки в інших бізнесах. Держпідприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” виділило його компанії “Мейнстрім Пікчерз” 20 мільйонів гривень на створення трьох кінопроєктів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago